Blommer - Opskrifter og viden om blommer - Sæson

Blommer

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

August og September

Om blommer

Blommer er en saftig stenfrugt, der kan være blåviolet, gul eller grøn og som findes i forskellige størrelser. Sorterne Opal, Althans Reine Claude og Jubileum er i sæson fra August til først i september. Blommesorterne Kirkes, Reine Claude Noir, Victoria, Ive, Valor og Excalibur er i sæson i hele september måned.

Blommesorter

       

Opal
Lille- middelstore, runde blommer med rød-blå dækfarve og saftigt, gult kød med god smag. Frugten modner først i august.

 

     

Althans Reine Claude
Store, rundagtige, rødblå frugter med saftigt, gult frugtkød med en sød smag. Frugten modner sidst i august

 

 

Jubileum
Meget store ovale/aflange rødviolette blommer som er faste, søde og saftige. Stenen slipper let frugtkødet. Frugten modner midt i august.

 

     

Kirkes
Store, runde blå blommer med klart, grøngult frugtkød, der er saftigt og har en meget fin spisekvalitet karakteriseret ved syrlig-sød smag og god aroma. Stenen løsner desuden let fra frugtkødet. Frugten modner sidst i august-først i september.

 

 

Reine Claude Noir
Middelstore, runde til ovale frugter med rødbrun grundfarve ved modenhed og mørk violet dækfarve på solsiden. Skindet er tykt, sejt og surt og frugtkødet gulligt, blødt og saftigt med fin smag og god aroma. Frugten modner først i september

 

     

Victoria
Store, ovale frugter med rød-orange dækfarve og gult kød, der har en svag sød/syrlig smag og en god aroma. Frugten modner i september

 

     

Ive
Store runde blårøde frugter som er saftige og søde. Frugten modner først i september.

 

     

Valor
Meget store mørkeblå blommer som er meget faste med god ballance mellem sød og syrlig smag. Stenen slipper let fra frugtkødet. Frugten modner først i september.

 

     

Excalibur
Meget stor rødviolet blomme, som er fast sød og saftig med en god aroma. Stenen løsner let fra frugtkødet. Frugten moder midt i september

Tips til tilberedning af blommer

Husk altid at skylle frugt og grønt inden du spiser det råt eller bruger det i madlavning.

Blommer giver mange gode tilberedningsmuligheder i både det søde og det salte køkken.

Blommer kan bruges rå i salater eller som en saftig snack. De er desuden meget velegnede i desserter, hvor de specielt gør sig godt i tærter og pies. Hvis du vil gøre blommer mere langtidsholdbare kan du bruge dem i grød, marmelade, saft eller du kan sylte dem.

 

Opbevaring

Blommer opbevares i køleskabet. Holdbarhed 4-6 dage.

Alternativ

Blommer kan i nogle tilfælde erstattes med kirsebær.

Kan i nogle tilfælde erstattes med andre frugter som pærer eller æbler.