Om blomkål
Blomkål kategoriseres som en blomstergrøntsag, da 'hovedet' faktisk kan siges at være en slags underudviklet blomst, der beskyttes af de store grønne blade. Frisk blomkål smager nøddeagtigt og sødt når det bliver kogt. Blomkål fås i flere farver end den almindelige hvide bl.a. orange og lilla.
Blomkål har et højt indhold af folat, C-vitamin og kostfibre. Blomkål er desuden kilde til K-vitamin.
Tips til tilberedning af blomkål
Del blomkålen i buketter og spis den rå eller damp den i kogende letsaltet vand i 5 minutter. Blomkål skal stadig have bid, når den er kogt, så kog den hellere lidt for lidt end for meget.
Læg et laurbærblad i kogevandet, når blomkålen koges - på den måde mindskes kålens karakteristiske duft.
Lav bomkålsris som du kan erstatte med de traditionelle hvide ris. Kør blomkålshovedet fint i en foodprocessor. Steg dem kort tid på panden i olie eller smør. Krydr med salt, peber og persille.
Alternativ
Kan i nogle tilfælde erstattes med broccoli.
Opbevaring
Blomkål opbevares i en plastpose i køleskabets grøntsagsskuffe. Blomkål kan i nogle tilfælde have en holdbarhed op til en måned.