Bladbede - Opskrifter, viden og tips om bladbede - Sæson

Bladbede

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Juni, Juli og August

Om bladbede

Bladbede kaldes også mangold eller sølvbede og den er i familie med spinat, rødbede, mælder og sukkeroer. Bladbede findes i mange forskellige farver, blandt andet; lysegrøn, hvid, gul, orange og rød.
Den indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre. Man skal derfor være lidt opmærksom på ikke at spise for meget af den, da det binder calcium i maden, så vi ikke kan optage den.
Bladbede har et højt indhold af C-vitamin. Bladbede har desuden kilde til A-vitamin, kalium, kobber, magnesium og mangan.

Tips til tilberedning af bladbede

Bladbede er bedst varmebehandlet, når det er de store blade. Brug de små babyleaves i salatskålen.

Bladbede kan bruges som fyld i grøntsagstærten, i wokretter eller som grøntsagsfyld i supper.

Bladbede kan pureres med kartofler eller rodfrugter til mos.

Opbevaring

Bladbede opbevares i køleskabets grøntsagsskuffe. Holdbarhed 3-5 dage.

Alternativ

Bladbede kan i nogle tilfælde erstattes med spinat, da de minder lidt om i dampet tilstand. 

Kan i nogle tilfælde erstattes med pak choi.