Om bladbede
Bladbede kaldes også mangold eller sølvbede og den er i familie med spinat, rødbede, mælder og sukkeroer. Bladbede findes i mange forskellige farver, blandt andet; lysegrøn, hvid, gul, orange og rød.
Den indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre. Man skal derfor være lidt opmærksom på ikke at spise for meget af den, da det binder calcium i maden, så vi ikke kan optage den.
Bladbede har et højt indhold af C-vitamin. Bladbede har desuden kilde til A-vitamin, kalium, kobber, magnesium og mangan.
Tips til tilberedning af bladbede
Bladbede er bedst varmebehandlet, når det er de store blade. Brug de små babyleaves i salatskålen.
Bladbede kan bruges som fyld i grøntsagstærten, i wokretter eller som grøntsagsfyld i supper.
Bladbede kan pureres med kartofler eller rodfrugter til mos.
Opbevaring
Bladbede opbevares i køleskabets grøntsagsskuffe. Holdbarhed 3-5 dage.
Alternativ
Bladbede kan i nogle tilfælde erstattes med spinat, da de minder lidt om i dampet tilstand.
Kan i nogle tilfælde erstattes med pak choi.
Opskrifter med bladbede