Om basilikum
Basilikum er en enårig urt fra Læbeblomst-familien. Duften fra bladene er meget karakteristisk. Basilikum bruges meget i det sydeuropæiske køkken, og er specielt god til retter med tomat.
Der findes efterhånden et stort udvalg af basilikum-sorter hvoraf den mest almindelig er grøn basilikum. Rød basilikum har bortset fra farven de samme egenskaber som grøn basilikum. Nogle vil måske mene, at den røde har en lidt skarpere smag.
Tips til tilberedning af basilikum
Basilikum kan blandes med andre friske krydderurter.
Basilikum er velegnet til pastaretter og retter med tomat.
Basilikum er særdeles velegnet til hjemmelavet pesto.
Rød basilikum giver et flot farvespil i den grønne salater.
Opbevaring
Basilikum kan opbevares i køleskabet. Holdbarhed 3-5 dage.
Om sommeren kan basilikum opbevares i en potte i køkkenet, altanen eller haven. Basilikum planten kan dog ikke tåle at stå i træk fra fx et vindue.
Alternativ
Basilikum kan ofte erstattes med frisk oregano eller timian.