Aubergine - Viden og tips om aubergine - Sæson

Aubergine

Bliv klogere på den skønne grøntsag aubergine. Læs også om sæson, tilberedning, anvendelsesmuligheder og opbevaring af auberginen. Se mere her>>

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

April, Maj, Juni, Juli, August, September og Oktober

Om aubergine

Aubergine har en mild smag. Aubergine dyrkes i væksthuse. Den mørkviolette ovale aubergine er mest kendt, men de findes også i kuglerunde og i farverne lyslilla og hvide.

Tips til tilberedning af aubergine

Aubergine er kendt fra klassikerne ratatouille og moussaka. 

God i ovn, gryderetter og på grill.

Hvis man så putter auberginer i en bolognese eller anden gryderet med hakket kød, og har god tid til at lade den ret stå og simre, så forsvinder auberginerne næsten helt.

Opbevaring

Aubergine opbevares i køleskabet. Holdbarhed 4-5 dage.

Alternativ

Aubergine kan i nogle tilfælde erstattes med squash.