Asparges, grønne

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

April, Maj og Juni

Om asparges

Grønne asparges har en kort sæson tid i Danmark. Grønne asparges er ofte billigere end de grønne, da de hurtigere at dyrke. 

De grønne asparges skyder frit op gennem jorden, modsat den hvide asparges. Det er én af forskellene på den hvide og den grønne asparges. 

Den grønne asparges har en sprød konsistens, og er en smule kraftigere i smagen end den hvide asparges. Smagen er sød og en smule bitter. 

Tips til tilberedning

Grønne asparges skal ikke skrælles. Den nederste ende skæres eller brækkes af. Kan spises rå eller koges 1-2 min.

Er aspargesene helt friske, skal de nærmest ikke skæres i bunden. Ellers skæres den nederste træede del af.

Damp de fingertykke stænger 3-4 minutter i en smule vand med lidt salt, sukker og smør.

Asparges kan også grilles fx med bacon eller skinke, eller brug dem rå til snacks og salater.

Opbevaring

Opbevares i en plastikpose i køleskabet.

Alternativ

Kan ofte erstattes med hvide asparges.