Hvide asparges - Tips og tricks til tilberedning - Sæson

Aspagers, hvide

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Maj og Juni

Om hvide asparges

Hvide asparges har en kort sæson tid i Danmark. Hvide asparges er ofte dyrere end de grønne, da de tager længere tid at dyrke. 

De hvide asparges dækkes til med jord, lige indtil de høstes. Det er én af forskellene på den grønne og den hvide asparges. 

Den hvide asparges har en sprød konsistens, en sød og en smule bitter smag. 

Tips til tilberedning af hvide asparges

Hvide asparges skal skrælles. Læg aspargesen på et skærebræt. Brug kartoffelskrælleren og start lige under hovedet og kør ned mod bunden. Rul aspargesen på brættet, så du har et fast underlag. Skræl hele vejen rundt og tag ikke for meget af. Knæk den nederste del af med fingrene. Hold med pegefingeren og kør tommelfingeren op. Når stænglen giver sig, knækker du af.

Kog hvide asparges med rigeligt vand og lidt salt, smør og en knivspids sukker. De skal have 4-5 minutter. Stik i dem som en kartoffel og mærk om de er møre.

Har du mange endestykker til overs, kan du koge suppe på dem.

Opbevaring

Hvide asparges opbevares i køleskabet. Holdbarhed 2-3 dage

Alternativ

Hvide asparges kan ofte erstattes med grønne asparges.