Aspagers, hvide

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Maj og Juni

Tips til tilberedning

Hvide asparges skal skrælles. Læg aspargesen på et skærebræt. Brug kartoffelskrælleren og start lige under hovedet og kør ned mod bunden. Rul aspargesen på brættet, så du har et fast underlag. Skræl hele vejen rundt og tag ikke for meget af. Knæk den nederste del af med fingrene. Hold med pegefingeren og kør tommelfingeren op. Når stænglen giver sig, knækker du af.

Kog hvide asparges med rigeligt vand og lidt salt, smør og en knivspids sukker. De skal have 4-5 minutter. Stik i dem som en kartoffel og mærk om de er møre.

Har du mange endestykker til overs, kan du koge suppe på dem.

Opbevaring

Opbevares i køleskabet. Holdbarhed 2-3 dage

Alternativ

Kan ofte erstattes med grønne asparges.