Agurker - opskrifter med agurk - tips og viden om agurk

Agurk

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Marts, April, Maj, Juni, Juli, August, September og Oktober

Om agurker

Agurker er en af de mest almindelige grøntsager i Danmark.

Salat-agurken, som er lang, slank og kerneløs, er den type agurk, som vi spiser mest af i Danmark. Agurker dyrkes i drivhuse på vores breddegrader. Ofte er agurker indpakket i plast-emballage, da det forlænger holdbarheden, og dermed begrænses madspild.

Agurk er kilde til C-vitamin og K-vitamin.

Tips til tilberedning

Tag agurken ud af køleskabet i god tid før anvendelse - så smager den af mere.

Hvis man vil undgå væden fra agurken i diverse retter, kan man halvere den og fjerne kernerne med en ske.

Opbevaring

I køleskab ved 6-10 grader.

Holdbarheden forlænges ved opbevaring i plastfilm i køleskabets grøntsags-skuffe. 

Alternativ

Kan ofte erstattes med skoleagurk.

Kan i nogle tilfælde erstattes med squash.