Om agurker
Agurker er en af de mest almindelige grøntsager i Danmark.
Salat-agurken, som er lang, slank og kerneløs, er den type agurk, som vi spiser mest af i Danmark. Agurker dyrkes i drivhuse på vores breddegrader. Ofte er agurker indpakket i plast-emballage, da det forlænger holdbarheden, og dermed begrænses madspild.
Agurk er kilde til C-vitamin og K-vitamin.
Tips til tilberedning
Tag agurken ud af køleskabet i god tid før anvendelse - så smager den af mere.
Hvis man vil undgå væden fra agurken i diverse retter, kan man halvere den og fjerne kernerne med en ske.
Opbevaring
I køleskab ved 6-10 grader.
Holdbarheden forlænges ved opbevaring i plastfilm i køleskabets grøntsags-skuffe.
Alternativ
Kan ofte erstattes med skoleagurk.
Kan i nogle tilfælde erstattes med squash.
Opskrifter med agurk