Ærteskud

  • Jan
  • Feb
  • Mar
  • Apr
  • Maj
  • Jun
  • Jul
  • Aug
  • Sep
  • Okt
  • Nov
  • Dec

I sæson

Juni, Juli, August og September

Om ærteskud

Ærteskud er forstadiet til ærter. Ærteskuddene høstes inden planten når at blive stor. De smager skønt af ærter og er mere intense i smagen, med en dejlig sødme og sprødhed. De er yderst dekorative med deres fine spæde blade og slyngtråde.

Tips til tilberedning

Ærteskud spises primært rå og kan anvendes i salater, som pynt eller i en hjemmerørt dressing eller pesto.

Skyl altid ærteskuddene før brug.

Prøv at komme dem med i en stir-fries wokret, hvor de bare lige vendes i, inden servering.

Opbevaring

Opbevares i en plastikpose i køleskabet.

Alternativ

Kan ofte erstattes med grøn salat som fx feldsalat.