Om ærter
Små, friske, grønne ærter har en sød, sprød og saftig smag.
Ærter skal høstes på det helt rigtige tidspunkt så de hverken er for små eller hårde og melede. Vores danske klima er ideelt at dyrke ærter i. Det skyldes det kølige sommerklima.
Ærter har et højt indhold af protein, C-vitamin, K-vitamin, kostfibre og molybdæn. Ærter er desuden kilde til B1-vitamin (thiamin), kalium, mangan og fosfor.
Tips til tilberedning af ærter
Spis ærter rå eller letkogte.
Nyd de friskbælgede rå ærter som en sommer-snack. Friskbælgede rå ærter er også god i salat.
Nyplukkede ærter er bedst, da de hurtigt mister smagen efter høst.
Opbevaring
Ærter opbevares i emballagen i køleskabets grøntsagsskuffe.
Alternativ
Ærter kan ofte erstattes med grønne bønner.