Mandag

Kartoffel-porresuppe med bacon og ristede svampe

Ingredienser

45 min - 4 personer


  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ kg skrællede kartofler i tern
  • 2 finthakkede løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 porre i skiver, det grønne skal med
  • ½ tsk peberkorn
  • 10 kviste timian
  • 1 spsk salt
  • 1½ l vand
  • 2 dl fløde 13 %
  • Salt og friskkværnet peber

  • Topping
  • 150 g bacon i terninger
  • 200 g kantareller eller markchampignoner
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

 

  • Tilbehør
  • Brøndkarse eller bredbladet persille, brød

Tirsdag

Okonomiyaki med kål & porre

Ingredienser

30 min - 2-3 pers


  • 1/2 kål, f.eks. savoy eller hvidkål, ca. 500 g
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 3 dl bouillon, gerne hønsebouillon
  • 2 æg
  • 2 dl mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • salt
  • olie til stegning

BBQ sauce:

  • 4 spsk. ketchup
  • 1 spsk. soja
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. chilisauce

Mayo:

  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. eddike

Onsdag

Kartoffel-porresuppe med bacon og ristede svampe

Ingredienser

45 min - 4 personer


  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ kg skrællede kartofler i tern
  • 2 finthakkede løg
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 porre i skiver, det grønne skal med
  • ½ tsk peberkorn
  • 10 kviste timian
  • 1 spsk salt
  • 1½ l vand
  • 2 dl fløde 13 %
  • Salt og friskkværnet peber

  • Topping
  • 150 g bacon i terninger
  • 200 g kantareller eller markchampignoner
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

 

  • Tilbehør
  • Brøndkarse eller bredbladet persille, brød

Torsdag

Spaghetti med rødbeder og mozzarella

Ingredienser

30 min - 4 pers.


700 g rødbeder
2-3 fed hvidløg
1 spsk friske timianblade
2 spsk frisk hakket oregano
Olivenolie
400 g spaghetti eller anden båndpasta
200 g frisk mozzarella
75 g salte mandler/nødder


Fredag

Krydret kødsauce med låg af mosede kartofler og pastinakker

Ingredienser

- 4-6 personer


  • 750 g skrællede kartofler
  • 250 g skrællet pastinak
  • 250 g ricotta
  • Salt og peber

 

  • 500 g hakket oksekød
  • Olie
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • 2 tsk oregano
  • 2 dl bouillon
  • 1 dåse cherry tomater
  • Salt og peber