Mandag

Kartoffel-porre pizza med bacon

Ingredienser

+60 min - 4 personer


Pizzadej
2½ dl vand
20 g gær
2 tsk salt
200 g durummel
Ca. 150 g italiensk hvedemel (tipo 00)

Fyld
2 porrer
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
2 tsk tørret timian
200 g kartofler
150 g bacon
2 spsk olivenolie
200 g mozarella
2 tsk tørret timian
Salt og peber


Tirsdag

Spaghetti med rødbeder og mozarella

Ingredienser

30 min - 4 pers.


700 g rødbeder
2-3 fed hvidløg
1 spsk friske timianblade
2 spsk frisk hakket oregano
Olivenolie
400 g spaghetti eller anden båndpasta
200 g frisk mozzarella
75 g salte mandler/nødder


Onsdag

Rispapirsruller med grønkål og krydret kød

Ingredienser

30 min - 4 pers


250 g grønkål
1 bundt frisk koriander
100 g spirer f.eks. bønnespirer eller ærtespirer
3-4 svinekoteletter
1 spsk olie
2 spsk sød chilisauce
3 spsk sojasauce
12 store stykker rispapir, ca. 150 g
3 spsk hakkede peanuts

Tilbehør: limebåde, sojasauce, sød chilisauce og peanuts.


Torsdag

Pasta a la creme med porrer og laks

Ingredienser

30 min - 4 personer


3 porre
1 løg
200 g røget laks
1 bundt dild
400 g pasta fx penne
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 dl grøntsagsbouillon
1½ dl fløde
Salt og peber


Fredag

Lasagne med rødder

Ingredienser

60+ min - 4 personer


Kødsauce
2 løg
2 gulerødder
500 g rodfrugter fx pastinakker, persillerødder, knoldselleri og jordskokker
1 rød chili
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
450 g hakket oksekød
2 spsk tomatpure
1 dåse hakkede tomater
2 tsk oregano

Bechamelsauce
6 dl mælk
2 spsk hvedemel
½ tsk stødt muskatnød
75 g reven mozarella
Salt og peber

250 g lasagneplader
75 g mozarella