Mandag

Lune sandwiches med grønkålspesto, portobellosvampe og ost

Ingredienser

30 min - 4 stk


Grønkålspesto

50 g finthakket grønkål

25 g mandler

2 spsk fintrevet parmesan, fra helt stykke

½ dl olivenolie

½ fed hvidløg

½ tsk salt

½ tsk sambal oelek (kan udelades)

Fyld

250 portobellosvampe

1 spsk olivenolie

8 skiver Gouda ost

8 skiver surdejsbrød

Smør


Tirsdag

Jordskokker med fisk og chorizo

Ingredienser

30 min - 4 pers.


800 g jordskokker
25 g smør
150 g chorizo
4 torskeloins
Olie
Friske urter til pynt (f.eks. hakket bredbladet persille, oregano eller timian)
Salt og peber


Onsdag

Rødbedesuppe

Ingredienser

45 min - 6 personer


  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • Laurbærblade, timian, persille, dild
  • 700 g rødbede i tern
  • 100 g kartofler i tern
  • 100 g selleri i tern
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 liter hønsebouillon
  • ½ dl balsamico
  • 1 spsk honning
  • Salt og peber
  • 1 tsk røget paprika

Torsdag

Kålpandekager med syltede svampe, syltede rødløg og parmesan

Ingredienser

45 min - 4 personer


3 æg
250 g mel
Lidt salt
15 g smør
6 dl mælk
100 g hakket grønkål
25 g parmesan
500 g blandede svampe (bøgehatte, rørhatte, champignoner eller kejserhatte)
3 dl ekstra jomfruolivenolie
2 fed hvidløg
10 timiankviste
Salt og friskkværnet peber
2 rødløg
Lidt salt og sukker
½ dl æbleeddike


Fredag

Råkostsalat med rødbede, æble og kylling

Ingredienser

30 minutter - 2 personer


2-3 friske rødbeder
2 æbler
2 dl kogt basmatiris, sorte ris eller en
risblanding med vilde ris
1 håndfuld mandler
Evt. lidt stegt kyllingekød

Dressing
1 spsk. honning
2 spsk. olivenolie
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. citronsaft