Mandag

Cremet thaisuppe med gulerod, sød kartoffel og æble

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 spsk olie fx kokosolie
2 tsk rød thaikarry
1 hakket løg
2 skiver skrællet ingefær
250 g gulerødder i skiver
125 g sød kartoffel i tern
2 æbler
1 lille dåse kokosmælk, 160 ml
½ liter bouillon
1 lime
Salt og peber

Topping: snittet chili, kokoschips og koriander

 


Tirsdag

Fransk løgtærte - Galette med timian og gedeost

Ingredienser

+60 min - 4 personer


Karamelliserede løg

3 spsk smør

500 g løg

2 porrer

En halv krukke frisk timian, 3 spsk fint hakket

3-4 fed hvidløg

1 spsk æblecidereddike

1 spsk sukker

Salt og peber

Dej

1 dl fuldkornshvedemel

2 dl hvedemel

0,5 tsk fint havsalt

125 g koldt smør

1-3 spsk koldt vand

Desuden

200 g gedeost

Ekstra timian til pynt


Onsdag

Ovnbagt laks med porrer

Ingredienser

45 min - 4 personer


3 dl perlerug
½ bundt kruspersille
6 porrer, ca. 800 g
400 g laks
30 g hasselnødder
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 citron
Salt og peber


Torsdag

Rissalat med rødbede, granatæble og sprød grønkål

Ingredienser

45 min - 4 pers


Grønkålschips
100 g grønkål uden stilke
Olivenolie
Flagesalt

Rissalat
500 g rødbeder, gerne i forskellige farver
2 rødløg
2 spsk. olivenolie
3 kviste frisk timian
200 g brune ris, bulgur, cous cous eller perlebyg
100 g grønkålsblade uden stilke
1 granatæble
2 æbler
3 spsk. valnødder
Olivenolie
Salt og peber


Fredag

Rodfrugtmoussaka

Ingredienser

+ 60 min. - 4 pers


Kødsauce
2 løg
500 g rodfrugter fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, knoldselleri og jordskokker
2 spsk. olivenolie
400 g hakket lamme eller oksekød 
2 fed hvidløg
3 spsk. tomatpure
1 dåse hakkede tomater
2 tsk. oregano

Fyld
2 auberginer
olivenolie
400 g kartofler
100 g reven ost

Bechamelsauce
6 dl mælk
2 spsk. hvedemel
1/2 tsk. stødt muskatnød
75 g revet mozarella
Salt og peber