Mandag

Bland-selv-råkost med kylling og peanutdip

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Råkost
1-2 rødbeder
¼ rødkål
¼ hvidkål
1-2 tsk. salt
1-2 tsk. sukker
4 gulerødder
200 g grønkål
1 spsk. olivenolie
100 g rosenkål
2-3 æbler
50 g rosiner
lidt peanuts

Kyllingestiks
500 g kyllingebryst uden skind og ben 
1-2 spsk. olivenolie
stødt karry
salt og peber
2 spsk. olivenolie til stegning

Peanutdip
100 g peanutbutter
1 dl kokosmælk
2 spsk. sojasauce

Tilbehør
Naanbrød eller pitabrød


Tirsdag

Svampesaute med pasta

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g champignoner
1 spsk olivenolie
2 løg
2-3 fed hvidløg
Groftreven skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk citronsaft
Salt og peber
50 g semidried tomat
1 dl hakket persille
375 g spaghetti eller anden pasta

Pynt
50 g reven parmesanost


Onsdag

Fiskefrikadeller og stuvet hvidkål

Ingredienser

30 minutter - 2 personer


  • Kartofler
  • 400 g kartofler
  • Salt

 

  • Stuvet grønt
  • 2/3 hvidkål
  • 1 porre
  • Smør
  • Mel
  • 2 dl mælk
  • 1 håndfuld dild

 

  • Fiskefrikadeller
  • 1 lille løg
  • 225 g torsk (eller anden lys fisk)
  • lidt salt
  • evt. 2 spsk. fløde
  • 1 spsk. mel
  • 1 æg
  • Olie til stegning
  • 1 citron

Torsdag

Cremet thaisuppe med gulerod, sød kartoffel og æble

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 spsk olie fx kokosolie
2 tsk rød thaikarry
1 hakket løg
2 skiver skrællet ingefær
250 g gulerødder i skiver
125 g sød kartoffel i tern
2 æbler
1 lille dåse kokosmælk, 160 ml
½ liter bouillon
1 lime
Salt og peber

Topping: snittet chili, kokoschips og koriander

 


Fredag

Simregryde med efterårets æbler

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 lille hvidkål eller spidskål afhængig af sæson 
2 peberfrugter
2 æbler
1 rød chili
2 stængler citrongræs
2 spsk olivenolie
1 spsk karry
600 g svinkød eller kyllingfilet i tern  
2 fed hvidløg
3 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1- 2 spsk fishsauce
1 potte frisk koriander

Tilbehør: nann brød