Mandag

Gulerodssuppe med ingefær og sprøde brødcroutoner

Ingredienser

45 min - 4 personer


1 spsk friskrevet ingefær
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 spsk olivenolie
1 hakket løg
700 g gulerødder i grove stykker
125 g røde linser (splitlinser)
Ca. 1 liter grøntbouillon
Salt, peber

Brødcroutoner
200 g brød
2 spsk olivenolie
Salt

Tilbehør
1 dl græsk yoghurt 10%, frisk koriander eller karse

Tirsdag

Grisekød i wok med kål og æbler

Ingredienser

30 min - 4 personer


½ hvidkål (ca. 400 g renset kål)
4 gulerødder
2 æbler
400 g grisekød i tern eller strimler
1 spsk olivenolie
1 spsk grøn karrypasta
1 spsk friskrevet ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk østerssauce
Salt og peber
50 g cashewnødder
1 bundt frisk koriander

Tilbehør
Nudler eller ris

 

 

 


Onsdag

Forårsruller

Ingredienser

45 min - 25 stk


  • ½-1 hvidkål, ca. 700 g
  • 1 porre
  • 4 gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • lidt olie til stegning
  • 1 spsk. hakket ingefær
  • 4-5 spsk. soja
  • 1 tsk. sukker

Desuden:

  • 2 spsk. mel
  • 3-4 spsk. koldt vand
  • ½-1 pakke forårsrulledej
  • olie til stegning

Torsdag

Pink tzatziki, kartoffelsalat og schnitzler i sesam

Ingredienser

45 min - 4 personer


4 skinkeschnitzler
100 g sesamfrø
1 spsk smør eller olie

Kartoffelsalat
500 g kogte kartofler, halverede
1 bdt persille, skyllet og grofthakket
½ citron, saften
1 spsk grov sennep eller dijonsennep
2 spsk olivenolie
100 g mandler, grofthakket og ristet på en tør pande

Pinkt zatziki
4 rødbeder, skrællet og groftrevet
1 citron, saft og revet skal
1 fed hvidløg, finthakket
1 knivspids spidskommen (kan undlades)
2 dl ymer, ylette eller yoghurt naturel


Fredag

Butterdejspizza med porrer og grønkål

Ingredienser

30 min - 4 pers.


Butterdej

275 g færdig butterdej fra køledisken

1 æggeblomme

 

Porrer

2-3 porrer (efter størrelse)

1 spsk frisk timian

2 spsk neutral olie

0,5 tsk salt

1 spsk balsamico eddike

 

Mascarponecreme

250 g mascarpone

Skallen fra en halv citron

1 fed hvidløg

0,25-0,5 tsk salt

Peber

 

Desuden

100 g grønkål

0,5 spsk olie

0,25 tsk salt

Parmesan