Mandag

Frikadeller med gulerødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 løg
500 g hakket kalv og flæsk
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl dansk vand
3 spsk hvedemel
Salt og peber
150 g groftrevne gulerødder
Smør og olivenolie til stegning


Tirsdag

Ovnbagt laks med porrer

Ingredienser

45 min - 4 personer


3 dl perlerug
½ bundt kruspersille
6 porrer, ca. 800 g
400 g laks
30 g hasselnødder
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 citron
Salt og peber


Onsdag

Biks med svampe

Ingredienser

30 min - 4 personer


400 g svampe fx karl johan, østershatte, kantareller eller champignon
1 rødløg
400 g kogte kartofler
100 g bacon i tern
400 g bagte, kogte eller stegte rodfrugter i mundrette stykker fx jordskokker, rødbeder, pastinakker, jordskokker eller knoldselleri
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
4 kviste frisk rosmarin
Salt og peber

Tilbehør: Rugbrød


Torsdag

Sandwich med kylling curry og kål

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Kylling curry
1 løg
1 fed hvidløg
500 g rodfrugter fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder
500 g kyllingefilet uden skind og ben
2 spsk. olivenolie
1 spsk. grøn karrypasta
1 dåse kokosmælk
2 dl grøntsagsbouillon
Salt og peber
Saft af 2 lime
2 spsk. fiskesauce
1 bundt forårsløg
1 bundt frisk koriander

Tilbehør
½ hvidkål
Sandwichbrød eller boller.


Fredag

Chili con carne med kålsalat

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Chili con carne
1 løg
2 røde chilier
4 gulerødder
2 pastinakker
2 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor dåse tomatpure, 140 g
1 dl bouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidney bønner
Ca. 25 g mørk chokolade
Salt og peber

Kålsalat
¼ hvidkål
2 rødbeder
1-2 spsk olivenolie 

Tilbehør
groft brød
1 dl creme fraiche