Mandag

Andebryst med krydrede blommer

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 friske berberiandebryster
Salt op peber

½ - 1 tsk tandoori krydderi

Krydrede blommer

500 g flækkede, udstenede blå blommer
2
 hele nelliker
Evt lidt hele kardemommekapsler
½
 dl lys balsamico, eller anden eddike


Tirsdag

Rissalat med rødbede, granatæble og sprød grønkål

Ingredienser

45 min - 4 pers


Grønkålschips
100 g grønkål uden stilke
Olivenolie
Flagesalt

Rissalat
500 g rødbeder, gerne i forskellige farver
2 rødløg
2 spsk. olivenolie
3 kviste frisk timian
200 g brune ris, bulgur, cous cous eller perlebyg
100 g grønkålsblade uden stilke
1 granatæble
2 æbler
3 spsk. valnødder
Olivenolie
Salt og peber


Onsdag

Medister med sennepssovs og grønkålssalsa

Ingredienser

45 min - 4 personer


800 g kartofler
500 g medister
1 laurbærblad
1 løg
5 peberkorn
Olie og smør til stegning

Sovs
30 g smør
20 g mel
4 dl letmælk
4 spsk. grov sennep salt og peber

Salsa
250 g grønkål 
2 æbler
2 gulerødder
1 fed hvidløg
3 spsk. æblecidereddike 3 spsk. rapsolie
2 tsk. sukker salt og peber

Tilbehør: Asier, ketchup og rugbrød


Torsdag

Kylling med svampe, æbler og flødepeberrod

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g blandede svampe
500 g jordskokker
2 rødløg
2 æbler
1 spsk smør
1 bundt persille
2 kviste frisk timian
1 spsk rødvinseddike
1- 2 tsk brun farin
Salt og peber

4 stk kyllingebryst
Salt og peber
1-2 spsk olivenolie til stegning

Flødepeberrod
1 tsk grovkornet sennep
1 dl bouillon
2 ½ dl fløde
Friskrevet peberrod
Salt og peber

Tilbehør
Fettuccini pasta


Fredag

Jordskokkesuppe med kokos

Ingredienser

45 min - 4 personer


  • 500 g jordskokker
  • 1 spsk rapsolie
  • 1-2 tsk karry
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chilli
  • 1 stort æble, fx Cox Orange
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 7-8 dl hønse- eller grøntbouillon
  • 1 spsk reven ingefær
  • 2 dl koksmælk light
  • Salt og peber

  • Tilbehør
  • 25 g ristede, saltede græskarkerner, 4 grove boller.