Mandag

Fiskefrikadeller og stuvet hvidkål

Ingredienser

30 minutter - 2 personer


  • Kartofler
  • 400 g kartofler
  • Salt

 

  • Stuvet grønt
  • 2/3 hvidkål
  • 1 porre
  • Smør
  • Mel
  • 2 dl mælk
  • 1 håndfuld dild

 

  • Fiskefrikadeller
  • 1 lille løg
  • 225 g torsk (eller anden lys fisk)
  • lidt salt
  • evt. 2 spsk. fløde
  • 1 spsk. mel
  • 1 æg
  • Olie til stegning
  • 1 citron

Tirsdag

Stegte beder med kikærter og granatæble

Ingredienser

30 min - 4 pers


Salat

500 g beder

2 spsk olie

2 dåser kikærter (400 g)

1 nip salt

1 nip peber

1 økologisk citron

1 granatæble

1 bundt persille

200 g gedeost

40 g græskarkerner

Dressing

1 dl naturel yoghurt

1 tsk tahin

1 tsk citronsaft

1 nip salt

1 nip peber


Onsdag

Klassiske æbleskiver

Ingredienser

+60 min - 40 stk


5 dl mel

1 nip vaniljepulver

1 tsk kardemomme

1 tsk natron

0,5 tsk salt

3 spsk sukker

1 økologisk citron

3 æg

4,5 dl kærnemælk

2 æbler

25 g smør


Torsdag

Rødkålssalat med frisk og tørret frugt

Ingredienser

30 min - 4 - 6 personer


½ liter fintsnittet rødkål
2-3 rødbeder
2 æbler, fx Cox Orange eller Pigeon
1 skalotte- eller rødløg
125 g friske dadler eller bløde figner (evt. halvt af hver)
125 g friske brombær, evt. frosne, optøede
35 g ristede, afskallede hasselnøddekerner

Dressing
Frisk timian
2 spsk rødvinseddike
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
Salt og peber


Fredag

Vegetarisk gryderet med svampe og perleløg

Ingredienser

+60 min - 4 pers


2 skalotteløg

1 fed hvidløg

10 kviste timian

4 gulerødder

500 g champignon

250 g portobellosvampe

75 g smør

2 spsk mel

2,25 dl vand

2 dl rødvin

1 grøntsagsbouillonterning

3 stilke grønkål eller palmekål

200 g perleløg på glas

1 spsk sukker

1 tsk salt

0,5 tsk peber