Mandag

Nudelsuppe med svampe, bønnespirer og purløg

Ingredienser

30 min - 4 personer


400 g blandede svampe, her kejserhatte og brune champignon

1-2 spsk neutral olie

0,25 tsk salt

 

Bouillon

4 æg

1,5 L grøntsagsbouillon, evt. hjemmelavet. Se opskrift her.

300 g ægnudler

ca. 2-3 spsk fiskesauce

 

Topping

150 g bønnespirer

1-2 lime

1 bundt purløg

Chili flakes


Tirsdag

Wok med kinakål og grisekød i krydret sauce

Ingredienser

30 min - 4 personer


400 g nakkekoteletter
2 porrer
2 røde snackpeberfrugter
1 lille kinakål (1 kg)
2 cm ingefær
2 fed hvidløg
1 rød chili
2 spsk olie
¾ dl soyasauce
3 dl vand eller grønsagsbouillon
3 tsk majsstivelse

Tilbehør:
Kogte perlebyg eller ris (beregn 1 dl rå ris eller perler pr. person)


Onsdag

Vegetarisk grøntsagssovs til spaghetti eller lasagne

Ingredienser

30 min - 4 personer


750 g champignon (du kan sagtens skifte lidt af svampene ud med revet squash og gulerødder)

2 spsk olivenolie

1 spsk allround krydderi

2 løg

4 fed hvidløg

4 stilke frisk timian, finthakket

2 tsk tørret oregano

2 spsk tomatpuré

2 ds hakket tomat

2 tsk worchester sauce

Salt & peber

1 tsk sukker

Evt. ½ dl madlavningsfløde


Torsdag

Okonomiyaki med kål & porre

Ingredienser

30 min - 2-3 pers


  • 1/2 kål, f.eks. savoy eller hvidkål, ca. 500 g
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 3 dl bouillon, gerne hønsebouillon
  • 2 æg
  • 2 dl mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • salt
  • olie til stegning

BBQ sauce:

  • 4 spsk. ketchup
  • 1 spsk. soja
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. chilisauce

Mayo:

  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. eddike

Fredag

Hakkebøf med stuvede rodfrugter

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


500 g rodfrugter fx pastinakker, persillerødder, gulerødder og jordskokker
5 dl letmælk
3 spsk. hvedemel
1 bundt persille
Salt og peber