Mandag

Asiatisk kyllingesuppe med kål

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 kyllingebrystfileter uden skind og ben
4 gulerødder
1/4 hvidkål eller savoykål
1 porre
250 g svampe
1 rød chili
2 stilke citrongræs
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
1 ¼ liter hønsebouillon
2 spsk limesaft
1 spsk fiskesauce
1 potte thaibasilikum eller frisk koriander

Tilbehør:
Groft brød

 


Tirsdag

Frikadeller med gulerødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 løg
500 g hakket kalv og flæsk
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl dansk vand
3 spsk hvedemel
Salt og peber
150 g groftrevne gulerødder
Smør og olivenolie til stegning


Onsdag

Thai nudelsalat med farvede gulerødder

Ingredienser

30 min - 2 pers


75 g fuldkorns nudler
4-6 farvede gulerødder, 300 g
1/4 spidskål eller hvidkål, ca. 100 g
1 spsk fiskesauce
1 spsk mørk sesamolie
1 spsk limesaft
1 tsk frisk ingefær
1 bdt. frisk koriander
1-2 spsk hakkede peanuts


Torsdag

Pasta a la creme med porrer og laks

Ingredienser

30 min - 4 personer


3 porre
1 løg
200 g røget laks
1 bundt dild
400 g pasta fx penne
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 dl grøntsagsbouillon
1½ dl fløde
Salt og peber


Fredag

Kartoffel-porre pizza med bacon

Ingredienser

+60 min - 4 personer


Pizzadej
2½ dl vand
20 g gær
2 tsk salt
200 g durummel
Ca. 150 g italiensk hvedemel (tipo 00)

Fyld
2 porrer
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
2 tsk tørret timian
200 g kartofler
150 g bacon
2 spsk olivenolie
200 g mozarella
2 tsk tørret timian
Salt og peber