Mandag

Rispapirsruller med grønkål og krydret kød

Ingredienser

30 min - 4 pers


250 g grønkål
1 bundt frisk koriander
100 g spirer f.eks. bønnespirer eller ærtespirer
3-4 svinekoteletter
1 spsk olie
2 spsk sød chilisauce
3 spsk sojasauce
12 store stykker rispapir, ca. 150 g
3 spsk hakkede peanuts

Tilbehør: limebåde, sojasauce, sød chilisauce og peanuts.


Tirsdag

Rødkålssalat med spelt og æbler

Ingredienser

45 min - 4 personer


  • 1 dl perlespelt
  • 2 æbler, f.eks. Ingrid Marie eller Cox Orange
  • ½ liter fintsnittet rødkål
  • 1 fintsnittet rødløg
  • 1 dl grofthakkede, tørrede, frugter f.eks. abrikoser, rosiner og tranebær samt lidt syltet ingefær

 

  • Dressing
  • 2 spsk olie
  • 4 spsk æbleeddike
  • 2 tsk akaciehonning
  • 1 tsk spidskommen
  • Salt og peber

Onsdag

Cremet grøntsagssuppe med æble og purløg

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Suppe
1/2 kg blandede rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
250 g kartofler
1 lille løg
1 spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg
6½ dl grønsagsbouillon
3 timiankviste
1 dl mælk
Salt og peber

Tilbehør
2 æbler
1 lille bundt purløg 
brød 


Torsdag

Fiskefrikadeller og stuvet hvidkål

Ingredienser

30 minutter - 2 personer


  • Kartofler
  • 400 g kartofler
  • Salt

 

  • Stuvet grønt
  • 2/3 hvidkål
  • 1 porre
  • Smør
  • Mel
  • 2 dl mælk
  • 1 håndfuld dild

 

  • Fiskefrikadeller
  • 1 lille løg
  • 225 g torsk (eller anden lys fisk)
  • lidt salt
  • evt. 2 spsk. fløde
  • 1 spsk. mel
  • 1 æg
  • Olie til stegning
  • 1 citron

Fredag

Samosa med karrystegte porrer

Ingredienser

45 min - 12 stk.


2 porre
1/4 lille hvidkål, 200 g
1 lille løg
1 spsk. olivenolie til stegning
2 tsk. karry
1 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
3-4 plader filodej
Olivenolie til pensling

2 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 håndfuld krydderurter fx persille, kørvel, basilikum, grøn
Salt og peber