Mandag

Bagte gulerødder med ristede kikærter og dip

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


  • 200 g græsk yoghurt 2%
  • 2 spsk hakket mynteblade
  • 1 spsk koriander
  • ½ tsk sumac eller 1 knsp. revet citronskal
  • Salt, peber
  • ¾ kg skrællede gulerødder, gerne forskellige
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk citronsaft
  • Olivenolie
  • 1 dåse kikærter, 260 g drænet vægt
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk sumac eller ¼ tsk revet citronskal
  • ½-1 granatæble
  • Friske krydderurter fx mynte & koriander til pynt

Tirsdag

Gryderet med kylling og ris i svampesauce

Ingredienser

30 min - 4 personer


  • 500 g kyllingbrystfilet uden skind og ben
  • 1 løg
  • 250 g champignon
  • 250 g svampe fx karl johan, østershatte eller kantareller
  • 1 squash
  • 2 spsk smør eller olie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl hvidvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 ½ dl fløde
  • Salt og peber

 

  • Tilbehør: kogte basmatiris og bredbladet persille

Onsdag

Honningbagte rodfrugter

Ingredienser

45 min - 4 pers.


800 g rodfrugter fx rødbeder, farvede beder, jordskokker og pastinakker
1 porre
1 rødløg
100 g bacon i tern
2 spsk. olivenolie
100 g salatost eller fetaost
3 kviste frisk rosmarin
2 spsk. flydende honning


Torsdag

Hverdagskylling med jordskokker og pærer

Ingredienser

+ 60 min - 4 pers


500 g jordskokker
300 g rødbeder
600 g kartofler
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 lille håndfuld frisk timian
2 pærer
8 kyllingeoverlår
2 spsk. olivenolie
4 dl hønsebouillon

Topping
1 porre

Hvidløgsdressing
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. mayonnaise
2 fed hvidløg
1 lille bundt purløg
Salt og peber


Fredag

Koteletter på italiensk

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g rodfrugter fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, jordskokker
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
4 svinekoteletter
salt og peber
2 spsk. olivenolie
2 kviste frisk rosmarin

Tilbehør
3-4 spsk. ricotta
½ tsk. flagesalt
2 spsk. basilikumspesto
1 håndfuld frisk basilikum
Brød eller kogt pasta