Mandag

Hakkebøf med stuvede rodfrugter

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


500 g rodfrugter fx pastinakker, persillerødder, gulerødder og jordskokker
5 dl letmælk
3 spsk. hvedemel
1 bundt persille
Salt og peber


Tirsdag

Gryderet med kylling og ris i svampesauce

Ingredienser

30 min - 4 personer


  • 500 g kyllingbrystfilet uden skind og ben
  • 1 løg
  • 250 g champignon
  • 250 g svampe fx karl johan, østershatte eller kantareller
  • 1 squash
  • 2 spsk smør eller olie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl hvidvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 ½ dl fløde
  • Salt og peber

 

  • Tilbehør: kogte basmatiris og bredbladet persille

Onsdag

Honningbagte rodfrugter

Ingredienser

45 min - 4 pers.


800 g rodfrugter fx rødbeder, farvede beder, jordskokker og pastinakker
1 porre
1 rødløg
100 g bacon i tern
2 spsk. olivenolie
100 g salatost eller fetaost
3 kviste frisk rosmarin
2 spsk. flydende honning


Torsdag

Hverdagskylling med jordskokker og pærer

Ingredienser

+ 60 min - 4 pers


500 g jordskokker
300 g rødbeder
600 g kartofler
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 lille håndfuld frisk timian
2 pærer
8 kyllingeoverlår
2 spsk. olivenolie
4 dl hønsebouillon

Topping
1 porre

Hvidløgsdressing
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. mayonnaise
2 fed hvidløg
1 lille bundt purløg
Salt og peber


Fredag

Toptunet Thaikylling

Ingredienser

30 min - 4 personer


250 g champignon
2 porre
200 g hvidkål
2 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. grøn karrypasta
500 g kyllingefilet i strimler
1 dåse kokosmælk
2 dl bouillon
Fiskesauce
1 lime

Tilbehør
Basmatiris
Peanuts eller cashewnødder
1 lille potte frisk koriander