Mandag

Bagte gulerødder med ristede kikærter og dip

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


200 g græsk yoghurt 2%
2 spsk hakket mynteblade
1 spsk koriander
½ tsk sumac eller 1 knsp. revet citronskal
Salt, peber
¾ kg skrællede gulerødder, gerne forskellige
1 spsk flydende honning
1 spsk citronsaft
Olivenolie
1 dåse kikærter, 260 g drænet vægt
2 tsk paprika
1 tsk sumac eller ¼ tsk revet citronskal
½-1 granatæble
Friske krydderurter fx mynte & koriander til pynt


Tirsdag

Gryderet med kylling og ris i svampesauce

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g kyllingbrystfilet uden skind og ben
1 løg
250 g champignon
250 g svampe fx karl johan, østershatte eller kantareller
1 squash
2 spsk smør eller olie til stegning
2 fed hvidløg
1½ dl hvidvin
2 dl grøntsagsbouillon
2 ½ dl fløde
Salt og peber

Tilbehør: kogte basmatiris og bredbladet persille


Onsdag

Honningbagte rodfrugter

Ingredienser

45 min - 4 pers.


800 g rodfrugter fx rødbeder, farvede beder, jordskokker og pastinakker
1 porre
1 rødløg
100 g bacon i tern
2 spsk. olivenolie
100 g salatost eller fetaost
3 kviste frisk rosmarin
2 spsk. flydende honning


Torsdag

Hverdagskylling med jordskokker og pærer

Ingredienser

+ 60 min - 4 pers


500 g jordskokker
300 g rødbeder
600 g kartofler
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 lille håndfuld frisk timian
2 pærer
8 kyllingeoverlår
2 spsk. olivenolie
4 dl hønsebouillon

Topping
1 porre

Hvidløgsdressing
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. mayonnaise
2 fed hvidløg
1 lille bundt purløg
Salt og peber


Fredag

Koteletter på italiensk

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g rodfrugter fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, jordskokker
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
4 svinekoteletter
salt og peber
2 spsk. olivenolie
2 kviste frisk rosmarin

Tilbehør
3-4 spsk. ricotta
½ tsk. flagesalt
2 spsk. basilikumspesto
1 håndfuld frisk basilikum
Brød eller kogt pasta