Mandag

Thaisuppe med nudler, grønkål og gulerod

Ingredienser

30 min - 4 pers.


300 g risnudler, 5 mm

3-4 fed hvidløg (1 spsk revet)

1 spsk revet ingefær

2 stængler citrongræs

1-2 spsk neutral olie

2 spsk rød karrypasta

650 ml kokosmælk

5 dl grøntsagsfond

5 dl vand

ca. 2-3 spsk fiskesauce

2-3 tsk rørsukker

1 lime

1 krukke frisk koriander

3-4 gulerødder

4-6 grønkålsblade




Tirsdag

Rødspætteruller med appelsinkogte gulerødder

Ingredienser

45 min - 4 personer


Rødspætteruller
600 g rødspættefileter
100 g hvidløgsflødeost
4-8 stilke kørvel
Salt og peber
2 dl bouillon

Appelsinkogte gulerødder
4 gulerødder
2 dl appelsinsaft
2 æbler
1 håndfuld frisk basilikum

Tilbehør
Ris

 


Onsdag

Samosa med karrystegte porrer

Ingredienser

45 min - 12 stk.


2 porre
1/4 lille hvidkål, 200 g
1 lille løg
1 spsk. olivenolie til stegning
2 tsk. karry
1 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
3-4 plader filodej
Olivenolie til pensling

2 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 håndfuld krydderurter fx persille, kørvel, basilikum, grøn
Salt og peber 


Torsdag

Medister med sennepssovs og grønkålssalsa

Ingredienser

45 min - 4 personer


800 g kartofler
500 g medister
1 laurbærblad
1 løg
5 peberkorn
Olie og smør til stegning

Sovs
30 g smør
20 g mel
4 dl letmælk
4 spsk. grov sennep salt og peber

Salsa
250 g grønkål 
2 æbler
2 gulerødder
1 fed hvidløg
3 spsk. æblecidereddike 3 spsk. rapsolie
2 tsk. sukker salt og peber

Tilbehør: Asier, ketchup og rugbrød


Fredag

Deep pan pizza med jordskokker

Ingredienser

30 min - 4 person


Pizzadej
2 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
75 g grahamsmel
125 g italiensk pizzamel
ca. 100 g hvedemel

Fyld
200 g jordskokker
2 kartofler
2 rødløg
200 g reven mozarella
1 spsk olivenolie
2 tsk timian
salt og peber
100 g rucola