Mandag

Svampesuppe med ostebrød

Ingredienser

45 min - 4 personer


Suppe

20 g smør

2 skalotteløg

1 fed hvidløg

2 kviste frisk timian, bladene deraf

400 g svampe fx champignon og/eller portobello

100 g shiitake svampe

1 spsk æblecidereddike

6 dl grøntsagsbouillon (hønsebouillon kan også bruges)

1 dl madlavningsfløde

Tilbehør

4 skiver surdejsbrød

4 håndfulde revet fast modnet ost

100 g kejserhatte

Smør


Tirsdag

Hakkebøffer med jordskokke-svampe saute

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Bøf
500 g hakket oksekød
1 lille bundt krydderurter
Salt og peber
1-2 spsk. olivenolie

Saute
300 g jordskokker
500 g svampe - gerne forskellige slags
2 æbler
2 løg
1 spsk. smør eller olivenolie
2 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
salt og peber
2 spsk. hasselnødder


Onsdag

Dahl-opskrift med gulerod og myntecreme - mad til to dage

Ingredienser

45 min - 4 pers til to dage


Ingredienser

Daal

400 g røde linser

2 store gulerødder

2 spsk kokosolie (olivenolie kan også bruges)

1 stort løg eller 2 små

2 fed hvidløg

1 ½ spsk fintrevet frisk ingefær

2 tsk stødt spidskommen

2 tsk stødt koriander

1 tsk stødt gurkemeje

½ tsk stødt kanel

1,2 l grøntsagsbouillon

1 tsk salt

2 ds hakkede tomater

 

Myntecreme

150 g creme fraiche 18%

10 store mynteblade

Groft kværnet peber

1 nip salt


Torsdag

Dahl-opskrift med gulerod og myntecreme - mad til to dage

Ingredienser

45 min - 4 pers til to dage


Ingredienser

Daal

400 g røde linser

2 store gulerødder

2 spsk kokosolie (olivenolie kan også bruges)

1 stort løg eller 2 små

2 fed hvidløg

1 ½ spsk fintrevet frisk ingefær

2 tsk stødt spidskommen

2 tsk stødt koriander

1 tsk stødt gurkemeje

½ tsk stødt kanel

1,2 l grøntsagsbouillon

1 tsk salt

2 ds hakkede tomater

 

Myntecreme

150 g creme fraiche 18%

10 store mynteblade

Groft kværnet peber

1 nip salt


Fredag

Toptunet Thaikylling

Ingredienser

30 min - 4 personer


250 g champignon
2 porre
200 g hvidkål
2 cm frisk ingefær
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 spsk. grøn karrypasta
500 g kyllingefilet i strimler
1 dåse kokosmælk
2 dl bouillon
Fiskesauce
1 lime

Tilbehør
Basmatiris
Peanuts eller cashewnødder
1 lille potte frisk koriander