Mandag

Pappardelle med grøntragout

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 rødløg
2 pastinakker
3 gulerødder
½ lille knoldselleri
1 bakke champignon, 250 g
2 spsk olie til stegning
3 kviste frisk timian
1 fed hvidløg
2 dl bouillon
1 dl fløde 9%
2 tsk majsstivelse
2 tsk Dijonsennep
Salt og peber
300 g pappardelle pasta
Friske krydderurter fx kørvel, persille, timian eller estragon

 

Tirsdag

Frikadeller med gulerødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 løg
500 g hakket kalv og flæsk
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl dansk vand
3 spsk hvedemel
Salt og peber
150 g groftrevne gulerødder
Smør og olivenolie til stegning


Onsdag

Brændende kærlighed med rodfrugter

Ingredienser

45 min - 4 personer


1,2 kg blandede rodfrugter, fx jordskokker, gulerod, pastinak og knoldselleri
2 dl letmælk
2 spsk smør
Salt og peber
4-5 løg
2 tsk smør + 2 tsk rapsolie
1 tsk balsamico
100 g lufttørret skinke i tynde skiver
1 knsp sukker

Pynt
Klippet purløg

Tilbehør
4 skiver ristet rugbrød


Torsdag

Kyllingetærte med broccoli og estragon

Ingredienser

60+ min - 4-6 personer


Tærtebund
75 g grahamsmel
75 g hvedemel
½ tsk. salt 
75 g smør
1-2 spsk. koldt vand

Fyld
2 kyllingebryster uden skind og ben
1 broccoli
3 æg 
2 dl creme fraiche
4 spsk. hakket estragon
Salt og peber
75 g reven ost


Fredag

Wok med kylling og rosenkål

Ingredienser

45 min - 4 personer


250-300 g rosenkål
2-3 udkernede søde peberfrugter, 250-300 g
300 g kyllingeinderfilet
1 spsk olie
1 spsk groftreven ingefær
1 udkernet, fintsnittet chili
Salt og peber

Dressing
1 spsk mørk sesamolie
¼ dl fishsauce
¼ dl limesaft
2 tsk sukker
2 fed knust hvidløg
½ - 1 tsk Sambal oelek

Tilbehør
Friske mynteblade
1 snittet rødløg
35 g ristede pinjekerner, cashew- eller hasselnødder
Ris eller nudler