Mandag

Cremet kartoffel-porre suppe med dukkah

Ingredienser

45 min - 4 Personer


Dukkah
20 g mandler 
20 g hasselnødder
1 spsk sesamfrø
1 spsk hel koriander
2 tsk fennikelfrø
2 tsk spidskommen
1/2 tsk sorte peberkorn
1/2 tsk flage salt

Suppe
500 g kartofler
3 porre
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt fennikelfrø
1 liter bouillon
2 1/2 dl kokosmælk
Salt og peber
1 potte frisk koriander

Brødsticks

2 skriver daggammelt hvedebrød
2-3 spsk olivenolie


Tirsdag

Fiskeruller med blomkålspure og ristet blomkål

Ingredienser

30 min - 4 pers


Rødspætteruller
600 g rødspættefileter
salt og peber
2 dl bouillon

Blomkålspure
1 stort blomkål
1-2 dl fløde eller sødmælk
Salt og peber

Ristet blomkål
20 g smør
2 spsk. pinjekerner
Reven skal af 1 ubehandlet citron
1 lille bundt bredbladet persille
25 g parmesanost

Tilbehør
Kogte kartofler


Onsdag

Chili sin carne

Ingredienser

30 min - 4 - 6 personer


2 spsk olie
2 grofthakkede løg
3 fed hakkede hvidløg
2 store, grofthakkede gulerødder
2 stilke fintsnittet bladselleri
2 fintsnittede porrer
2 udkernede, grofthakkede peberfrugter
1 courgette i tern
1 spsk spidskommen
1 tsk stødt oregano
1 tsk mild chilipulver eller spansk paprika
1 – 2 udkernede, fintsnittede, røde chili
1 stang kanel
2 dåser flåede, hakkede tomater
1 – 2 dl hønse– eller grøntbouillon
1 spsk rødvinseddike
1 dåse afdryppede kidneybeans
Salt og peber
1 pakke tacoskaller

Guacamolesalat
Kødet af 3 – 4 modne avocado
1 fed knust hvidløg
Saft af 1 lime
2 finthakkede tomater
½ lille, fintsnittet rødløg
Salt og peber
1 -2 spsk groftskåret koriander


Torsdag

Knasekylling med tomatdip og babyleaves

Ingredienser

30 min - 4 personer


Sprøde kartofler

1 kg små nye kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og peber

 

Tomatdip

500 g tomater

1 løg
1 rød chili
1 bundt persille
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. balsamicoeddike
2 tsk. brun farin

 

Knase kylling

500 g kyllingefilet uden skind og ben
50 g mel
3 æg
125 g groft rasp
1 tsk. salt
olivenolie til stegning


Fredag

Rodfrugtsmoussaka

Ingredienser

+ 60 min. - 4 pers


Kødsauce
2 løg
500 g rodfrugter fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, knoldselleri og jordskokker
2 spsk. olivenolie
400 g hakket lamme eller oksekød 
2 fed hvidløg
3 spsk. tomatpure
1 dåse hakkede tomater
2 tsk. oregano

Fyld
2 auberginer
olivenolie
400 g kartofler
100 g reven ost

Bechamelsauce
6 dl mælk
2 spsk. hvedemel
1/2 tsk. stødt muskatnød
75 g reven mozarella
Salt og peber