Mandag

Cremet kartoffel-porre suppe med dukkah

Ingredienser

45 min - 4 Personer


Dukkah
20 g mandler 
20 g hasselnødder
1 spsk sesamfrø
1 spsk hel koriander
2 tsk fennikelfrø
2 tsk spidskommen
1/2 tsk sorte peberkorn
1/2 tsk flage salt

Suppe
500 g kartofler
3 porre
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt fennikelfrø
1 liter bouillon
2 1/2 dl kokosmælk
Salt og peber
1 potte frisk koriander

Brødsticks

2 skriver daggammelt hvedebrød
2-3 spsk olivenolie


Tirsdag

Stegt savoykål med brunet smør

Ingredienser

30 min - 4 pers


1 bundt dild

1 rødløg

50 g kapers

2 savoykål

2 spsk olie

200 g smør

0,5 tsk salt


Onsdag

Risotto med rosenkål og mandler

Ingredienser

30 min - 4 pers


  • 2 dl risottoris
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. finthakket løg
  • 2 fed hvidløg, fint hakket
  • 1-1½ dl hvidvin
  • 5 dl. grønt- eller hønsebouillon
  • 300 g rosenkål
  • 100 g parmesan, revet
  • salt
  • peber
  • 1 spsk. smør

Topping:

  • 100 g mandler
  • Lidt olivenolie
  • Salt

Torsdag

Veganske rødbededeller med sorte bønner og valnødder

Ingredienser

30 min - 4 pers.


Rødbededeller

500 g rødbeder

1 porre

1 dåse (240 g) sorte bønner

50-60 g valnødder

1-2 dl rasp

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk dijonsennep

1 spsk olivenolie

1-2 spsk soja

1 dl havregryn

1 spsk kartoffelmel

Salt og peber

2 spsk olivenolie til stegning

 

Tahindressing

0,5 dl lys tahin

Saften fra 0,5 citron

0,5 dl vand

1 fed hvidløg

Salt og peber


Fredag

Burger med rødkålssalat

Ingredienser

30 min - 4 pers


1 rødkål

2 æbler

1 dl mayonnaise

1 dl cremefraiche

1 tsk honning

1 spsk æblecidereddike

2 tsk sennep

1 tsk salt

1 nip peber

1 spsk olie

4 svinekoteletter

4 burgerboller

12 cornichoner