Mandag

Spaghetti med rødbeder og mozzarella

Ingredienser

30 min - 4 pers.


700 g rødbeder
2-3 fed hvidløg
1 spsk friske timianblade
2 spsk frisk hakket oregano
Olivenolie
400 g spaghetti eller anden båndpasta
200 g frisk mozzarella
75 g salte mandler/nødder


Tirsdag

Sprøde kyllingenuggets med tomatdip og babyleaves

Ingredienser

30 min - 4 personer


Sprøde kartofler

1 kg små nye kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og peber

 

Tomatdip

500 g tomater

1 løg
1 rød chili
1 bundt persille
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. balsamicoeddike
2 tsk. brun farin

 

Knase kylling

500 g kyllingefilet uden skind og ben
50 g mel
3 æg
125 g groft rasp
1 tsk. salt
olivenolie til stegning


Onsdag

Asiatisk kyllingesuppe med kål

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 kyllingebrystfileter uden skind og ben
4 gulerødder
1/4 hvidkål eller savoykål
1 porre
250 g svampe
1 rød chili
2 stilke citrongræs
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk friskrevet ingefær
1 ¼ liter hønsebouillon
2 spsk limesaft
1 spsk fiskesauce
1 potte thaibasilikum eller frisk koriander

Tilbehør:
Groft brød

 


Torsdag

Biksemad med svampe

Ingredienser

30 min - 4 personer


400 g svampe fx karl johan, østershatte, kantareller eller champignon
1 rødløg
400 g kogte kartofler
100 g bacon i tern
400 g bagte, kogte eller stegte rodfrugter i mundrette stykker fx jordskokker, rødbeder, pastinakker, jordskokker eller knoldselleri
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
4 kviste frisk rosmarin
Salt og peber

Tilbehør: Rugbrød


Fredag

Risotto med rødbeder og parmesanbrud

Ingredienser

30 min - 4 personer


  • 2 løg
  • 1 - 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 500 g rødbeder 
  • 350 g aborio ris (risottoris)
  • Frisk timian 
  • 1 - 1,2 liter grøntbouillon
  • Salt og peber

 

  • Parmesanbrud
  • 35 g friskreven parmesan
  • Evt lidt tørrede krydderurter