Mandag

Kyllingespyd med broccolisalat

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 kyllingbrystfileter
2 tsk tørret timian
1 spsk olivenolie
Salt og peber
1 broccoli
150 g kogte afkølede ris
4 tomater
1 bundt forårsløg
1 håndfuld krydderurter, fx dild, purløg, persille
1 dl cremefraiche
1 spsk mayonnaise
1 tsk grovkornet sennep
Salt og peber 


Tirsdag

Svampesaute med pasta

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g champignoner
1 spsk olivenolie
2 løg
2-3 fed hvidløg
Groftreven skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk citronsaft
Salt og peber
50 g semidried tomat
1 dl hakket persille
375 g spaghetti eller anden pasta

Pynt
50 g reven parmesanost


Onsdag

Torsk, jordskokker og æble

Ingredienser

45 min - 2 personer


50 g poleret korn, fx byg, hvede eller rug
1 lille porre
100 g jordskokker
1 æble
30 g smør
2 spsk. æbleeddike
1 dl koldpresset æblemost
Salt og peber
250 g torskefilet

Dressing
30 g hasselnøddekerner
1 bundt storbladet brøndkarse
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. æblecidereddike

2 skiver groft brød


Torsdag

Rødbedetærte med laks og peberrod

Ingredienser

60+ min - 4 personer


Tærtebund
80 g groft speltmel
80 g hvedemel
1 tsk salt
75 g smør
1-2 spsk koldt vand

Fyld
250 g laks
200 g rødbeder
50 g rucola
3 æg
2 dl creme fraiche
1-2 spsk friskrevet peberrod
salt og peber

 


Fredag

Hakkebøffer med jordskokke-svampe saute

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Bøf
500 g hakket oksekød
1 lille bundt krydderurter
Salt og peber
1-2 spsk. olivenolie

Saute
300 g jordskokker
500 g svampe - gerne forskellige slags
2 æbler
2 løg
1 spsk. smør eller olivenolie
2 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
salt og peber
2 spsk. hasselnødder