Mandag

Spaghetti med rødbeder og mozzarella

Ingredienser

30 min - 4 pers.


700 g rødbeder
2-3 fed hvidløg
1 spsk friske timianblade
2 spsk frisk hakket oregano
Olivenolie
400 g spaghetti eller anden båndpasta
200 g frisk mozzarella
75 g salte mandler/nødder


Tirsdag

Jordskokkesuppe med kokos

Ingredienser

45 min - 4 personer


  • 500 g jordskokker
  • 1 spsk rapsolie
  • 1-2 tsk karry
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chilli
  • 1 stort æble, fx Cox Orange
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 7-8 dl hønse- eller grøntbouillon
  • 1 spsk reven ingefær
  • 2 dl kokosmælk light
  • Salt og peber

  • Tilbehør
  • 25 g ristede, saltede græskarkerner, 4 grove boller.

Onsdag

Braiserede porrer med tomater og laks

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 spsk smør
3 – 4 fintsnittede porre
500 g tomat i halve eller kvarte efter størrelse
Salt og peber
1 lille bdt groftskåret basilikum, grøn
Ca. 2 dl grøntbouillon
4 laksefileter uden skind 

Tilbehør
Ris eller hvidløgsbaguetter.


Torsdag

Koteletter på italiensk

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g rodfrugter fx gulerødder, pastinakker, persillerødder, jordskokker
2 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
4 svinekoteletter
salt og peber
2 spsk. olivenolie
2 kviste frisk rosmarin

Tilbehør
3-4 spsk. ricotta
½ tsk. flagesalt
2 spsk. basilikumspesto
1 håndfuld frisk basilikum
Brød eller kogt pasta


Fredag

Gryderet med linser, svampe og kål

Ingredienser

45 min - 4 pers


2 fed hvidløg

2 løg

2 kviste rosmarin

5 kviste timian

1 kg forskellige svampe

50 g smør

2 spsk mel

3 dl hvidvin

2 dl vand

1 grøntsagsbouillonterning

4 kviste grønkål

1 dåse linser (400 g)

1 spsk salt

0,5 tsk peber

1 bundt persille