Mandag

Rødbedebøf

Ingredienser

+60 min - 4 personer


  • 125 g tørrede kikærter eller 1 dåse som afdryppes
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 250 g skrællet og revet rødbede
  • 2 spsk citronsaft
  • 3 spsk sojasauce
  • 2 æg
  • 4 spsk hvedemel
  • Olivenolie til stegning

 

  • Tilbehør: f.eks. hjemmelavede pommes fritter og chipotlemayo samt en grøn salat.

Tirsdag

Brændende kærlighed med rodfrugter

Ingredienser

45 min - 4 personer


1,2 kg blandede rodfrugter, fx jordskokker, gulerod, pastinak og knoldselleri
2 dl letmælk
2 spsk smør
Salt og peber
4-5 løg
2 tsk smør + 2 tsk rapsolie
1 tsk balsamico
100 g lufttørret skinke i tynde skiver
1 knsp sukker

Pynt
Klippet purløg

Tilbehør
4 skiver ristet rugbrød


Onsdag

Fiskefrikadeller og stuvet hvidkål

Ingredienser

30 minutter - 2 personer


  • Kartofler
  • 400 g kartofler
  • Salt

 

  • Stuvet grønt
  • 2/3 hvidkål
  • 1 porre
  • Smør
  • Mel
  • 2 dl mælk
  • 1 håndfuld dild

 

  • Fiskefrikadeller
  • 1 lille løg
  • 225 g torsk (eller anden lys fisk)
  • lidt salt
  • evt. 2 spsk. fløde
  • 1 spsk. mel
  • 1 æg
  • Olie til stegning
  • 1 citron

Torsdag

Pitabrød med barbecuebøffer og coleslaw

Ingredienser

30 min - 4 pitabrød


400 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
3 spsk barbecuesauce eller 2 spsk tomatketchup og 1 spsk sojasauce
Salt og peber
2 spsk hvedemel
1 spsk olie til stegning

Spidskålscoleslaw
300 g spidskål
200 g gulerødder
1 lille rød peber

Dressing
2 dl græsk yoghurt
2 spsk citronsaft
3/4 tsk salt
Lidt sukker


Fredag

Kylling med rødder og dip

Ingredienser

60+ min - 4 personer


1 kylling
1 kg rodfrugter fx pastinakker, persillerødder, knoldselleri, jordskokker og rødbeder
2 bagekartofler
½ dl olivenolie
1 spsk eddike
2 spsk honning
2 spsk hakket frisk rosmarin
Salt og peber

Hvidløgsdip
2 dl yoghurt naturel
2 spsk mayonnaise
2 fed hvidløg
3 spsk hakket frisk estragon
Salt og peber