Mandag

Spaghetti med grøntsagsfrikadeller & tomatsovs

Ingredienser

30 min - 4 pers


500 g kartofler

500 g rodfrugter, f.eks. knoldselleri, gulerødder, pastinak, persillerod eller rødbede.

½ squash

125 g rasp

2 æg

Salt og peber

Olie til stegning

400 g spaghetti

1 dåse hakkede tomater med urter

Parmesanost


Tirsdag

Boller i karry

Ingredienser

45 min - 4 personer


Kødboller
400 g hakket svinekød maks. 10 % fedt eller brug en blanding af kalve- og svinekød
1 1/4 tsk salt
100 g gulerod
2 spsk revet løg
1 dl mælk
1 æg
3 spsk hvedemel
Peber

Karrysauce
1 spsk olie
2 tsk karry
1 løg
200 g gulerod
½ syrligt æble
3 dl hønsebouillon
2 dl fløde 9 % eller kokosmælk
1 ½ spsk hvedemel
Salt og peber
Evt. lime- eller citronsaft og lidt sukker

Pynt
Persille eller frisk koriander

Tilbehør
Løse ris og dampede broccolibuketter


Onsdag

Brandgod Biksemad

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder, jordskokker og gulerødder
2 æbler
200 g rest af steg – hvad man nu har
300 g kogte kartofler
1 rødløg
250 g champignon
1 lille håndfuld frisk timian
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Sojasauce
Worchestershire sovs
Peber
1 spsk. smør
4 æg
Bredbladet persille til pynt 


Torsdag

Edderkoppeburger

Ingredienser

- 4 personer


4 stk burgerbøffer eller 600 g hakket oksekød
4 grove burgerboller
Sandwichspread eller mayonnaise
salat
tomat i skiver
Agurk
Gulerødder
tandstikker
Ketchup


Fredag

Familiens lasagne

Ingredienser

45 min - 6 personer


1 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
100 g champignon
2 løg
3 gulerødder
1-2 fed hvidløg
50 g bacon i små tern
2 dl bouillon
1 ds. flåede, hakkede tomater
2 spsk tomatkoncentrat
Salt og peber
2 tsk oregano
1 tsk timian
12 lasagneplader
150 g reven mild gratineringsost 

Bechamelsauce
25 g smør
2 ½ spsk hvedemel
½ liter kogende letmælk
Salt og peber
Evt. lidt friskrevet muskatnød

Tilbehør
Italiensk brød og salat.