Mandag

Chili con carne til to dage

Ingredienser

30 minutter - 4 personer i to dage


2 løg
4 røde chili
8 gulerødder
4 pastinakker
4 spsk. olivenolie
800 g hakket oksekød
4 fed hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
2 store dåser tomatpure, 140 g
2 dl bouillon
2 dåser hakkede tomater
2 dåser røde kidney bønner
Ca. 50 g mørk chokolade
Salt og peber

Dag 1: Kålslaw af ¼ hvidkål, 2 rødbeder og 1-2 spsk olivenolie samt 1 dl creme fraiche og groft brød.

Dag 2: Bagekartofler, 2,5 dl creme fraiche, ½ agurk og 2-3 tomater i små tern.

 


Tirsdag

Chili con carne til to dage

Ingredienser

30 minutter - 4 personer i to dage


2 løg
4 røde chili
8 gulerødder
4 pastinakker
4 spsk. olivenolie
800 g hakket oksekød
4 fed hvidløg
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
2 store dåser tomatpure, 140 g
2 dl bouillon
2 dåser hakkede tomater
2 dåser røde kidney bønner
Ca. 50 g mørk chokolade
Salt og peber

Dag 1: Kålslaw af ¼ hvidkål, 2 rødbeder og 1-2 spsk olivenolie samt 1 dl creme fraiche og groft brød.

Dag 2: Bagekartofler, 2,5 dl creme fraiche, ½ agurk og 2-3 tomater i små tern.

 


Onsdag

Lune sandwiches med grønkålspesto, portobellosvampe og ost

Ingredienser

30 min - 4 stk


Grønkålspesto

50 g finthakket grønkål

25 g mandler

2 spsk fintrevet parmesan, fra helt stykke

½ dl olivenolie

½ fed hvidløg

½ tsk salt

½ tsk sambal oelek (kan udelades)

Fyld

250 portobellosvampe

1 spsk olivenolie

8 skiver Gouda ost

8 skiver surdejsbrød

Smør


Torsdag

Kyllinge-tabouleh

Ingredienser

30 min - 4 personer


Kødet fra en halv stegt kylling eller
2-3 kyllingebrystfiletter.
250 g perlebyg (eller bulgur
eller couscous)
Evt. lidt hønsebouillon
6 blommetomater
1 syrligt æble
Lidt citronsaft til at vende æbletern i
1 håndfuld bredbladet persille
Blade fra 3-4 kviste frisk mynte
100 g babyspinat
½ dl tørrede tranebær
4 spsk jomfruolivenolie
2 spsk citronsaft
Salt og friskkværnet peber


Fredag

Butternut squash curry med kål og cashewnødder

Ingredienser

45 min - 4 pers.


1 butternut squash

Olie

2 løg

4 fed hvidløg

1-2 chilipebere (kan udelades)

20 g ingefær

2 tsk garam masala

1 tsk stødt koriander

2 tsk gurkemeje

4 spsk tomatpuré

2 ds hakkede tomater

1 ds kokosmælk

2 håndfulde fintsnittet grønkål

40 g cashewnødder (kan udelades)

¼ bdt koriander (kan udelades)

Salt