Mandag

Boller i karry med gulerodsris

Ingredienser

45 minutter - 4 personer


400 g hakket kalv- flæskesmåkød
1 tsk. salt
1 løg
1 gulerod
2 tsk. stødt karry
3 spsk. hvedemel
1 æg
½ dl mælk
Peber

4 dl basmatiris
2 gulerødder

50 g smør
3 tsk. stærk karry
4 spsk. hvedemel
4 dl bouillon
4 dl letmælk
¼ knoldselleri
2 æbler
salt og peber
1 bundt frisk koriander


Tirsdag

Rispapirsruller med grønkål og krydret kød

Ingredienser

30 min - 4 pers


250 g grønkål
1 bundt frisk koriander
100 g spirer f.eks. bønnespirer eller ærtespirer
3-4 svinekoteletter
1 spsk olie
2 spsk sød chilisauce
3 spsk sojasauce
12 store stykker rispapir, ca. 150 g
3 spsk hakkede peanuts

Tilbehør: limebåde, sojasauce, sød chilisauce og peanuts.


Onsdag

Blomkålssuppe med timian og ristede kikærter

Ingredienser

45 minutter - 4 personer


1 blomkål
5 fed hvidløg
1 dåse kikærter, 250 g
4 spsk olivenolie
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk paprika, evt. røget
2 mellemstore kartofler
3-4 kviste timian
¾ liter bouillon
¼ liter madlavningsfløde
Salt og peber

Tilbehør: brød


Torsdag

Stegte sild med æble og kålstuvning

Ingredienser

30 min - 4 personer


½ lille hvidkål
2 gulerødder
1 lille porre
6 dl letmælk
3 spsk hvedemel
1 bundt persille

 

4 sildefileter (fås bl.a. på frost mange steder)
1 æble
1-2 tsk Dijonsennep
4 spsk rugmel
salt og peber
1-2 spsk smør


Fredag

Svampepizza med gedeost og løg

Ingredienser

60+ min -


Dej
20 g gær
3 dl vand
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
400 g italiensk hvedemel (tipo 00)

Fyld
4 løg
Olie til stegning
2 spsk balsamicoeddike
500 g svampe (f.eks. champignon, portobello og kejserhat)
250 g cremefraiche
250 g revet mozzarella
100 g gedeost
3-4 kviste frisk timian
Salt og peber