Mandag

Mexi-tomatsuppe med spidskål

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 kg modne tomater
3 løg
1-2 tsk finthakket rød chili
2 spsk olivenolie
1 spsk paprika
6 dl kyllingebouillon
Salt og peber
250 g fintsnittet spidskål
2 ds. kikærter eller hvide bønner

Tilbehør
Panderistede grofthakkede græskarkerner
Creme fraiche
Evt. sprøde tortillastrimler (se tips).


Tirsdag

Jordskokker med fisk og chorizo

Ingredienser

30 min - 4 pers.


800 g jordskokker
25 g smør
150 g chorizo
4 torskeloins
Olie
Friske urter til pynt (f.eks. hakket bredbladet persille, oregano eller timian)
Salt og peber


Onsdag

Stroganoff i en fart

Ingredienser

30 min - 4 personer


¾ kg kartofler
½ knoldselleri
1-2 spsk smør

500 g oksekød i wokstrimler
Olie til bruning
250 g rensede champignon i halve/kvarte
Salt og peber
1 spsk paprika
1 spsk konc. tomatpure
3 dl bouillon
400 g cherry tomater
¼ liter madlavningsfløde
Evt. lidt hvedemel til jævning
Persille til pynt


Torsdag

Rugbrødssandwich

Ingredienser

15 min - 1 sandwich


2 tykke skiver fuldkornsrugbrød
1 spsk. basilikumspesto
Salat, fx Lollo Rossa og Lollo Bionda
1 tomater
1/4 agurk
1 lille rødløg
Tynde skiver roastbeef, parmaskinke, bresaola eller spegepølse
Friske krydderurter, fx brøndkarse eller basilkum, grøn


Fredag

Simregryde med efterårets æbler

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 lille hvidkål eller spidskål afhængig af sæson 
2 peberfrugter
2 æbler
1 rød chili
2 stængler citrongræs
2 spsk olivenolie
1 spsk karry
600 g svinkød eller kyllingfilet i tern  
2 fed hvidløg
3 dl grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1- 2 spsk fishsauce
1 potte frisk koriander

Tilbehør: nann brød