Mandag

Hokkaidosuppe

Ingredienser

30 min - 4 personer


  • 1 hokkaido
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4 kartofler
  • 2 gulerødder
  • Æbleeddike
  • Koriander
  • Chili
  • Salt og peber

 

  • Pynt
  • Ristede græskarkerner, persille og græsk yoghurt

 

  • Tilbehør
  • Brød

Tirsdag

Thaicurry med hokkaido

Ingredienser

30 min - 4 pers


1 hokkaido græskar
400 g wokstrimler, skinke eller kalkun
Lidt olie til bruning
2-3 tsk rød thaikarry
1 dåse kokosmælk, 400 ml
1 -2 spsk fiskesauce
Saften fra 1 lime
1 spsk rørsukker
1 bundt broccoli
150 g baby spinat


Onsdag

Okonomiyaki med kål & porre

Ingredienser

30 min - 2-3 pers


  • 1/2 kål, f.eks. savoy eller hvidkål, ca. 500 g
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 3 dl bouillon, gerne hønsebouillon
  • 2 æg
  • 2 dl mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • salt
  • olie til stegning

BBQ sauce:

  • 4 spsk. ketchup
  • 1 spsk. soja
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. chilisauce

Mayo:

  • 4 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. eddike

Torsdag

Quesadillas med guacamole

Ingredienser

30 min - 4 pers


Quesadillas:

2 dåser hvide bønner (cirka 800 g)

4 spsk rød pesto

100 g neutral flødeost

1 nip peber

8 tortillabrød

200 g soltørrede tomater

100 g rucola

2 spsk olie

Guacamole:

3 avocado

10 cherrytomater

1 rød chili

1 lime

0,5 tsk salt


Fredag

Tortillafest med kødsovs og sprøde grøntsager

Ingredienser

30 min - 4 personer


Ca. 1 kg af de grøntsager, du har i køleskabet, eller 200 g rødkål eller hvidkål
200 g sprød salat, fx iceberg eller romainesalat
200 g gulerødder
1 avocado
2 tomater
1 lille løg
50 g græskarkerner (kan udelades)
600-800 g rest af kødsovs
4-6 tortillapandekager, gerne fuldkorn
2 dl græsk yoghurt, 10 % eller cremefraiche, 9 % eller 100 g revet fast ost
Jalapenos eller chiliflager
Evt. frisk koriander og jalapenos eller chili på efter smag