Mandag

Agurkesalat og hakkebøf

Ingredienser

30 min - 4 personer


  • 100 g quinoa eller bulgur
  • 1 fed hvidløg
  • 2 agurker
  • 1 bundt radiser
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld persille
  • 100 g fetaost
  • Salt og peber
  • 1-2 spsk blå birkes

 

  • Dressing
  • Saft af 1 lime
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk flydende honning

  • 500 g magert hakket oksekød
  • Salt og peber

Tirsdag

Broccoli i ovn

Ingredienser

30 min - 4 personer


  • 500 g broccoli
  • 100 g gruyere eller anden mild gratineringsost
  • 2-3 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Onsdag

Gryderet med kylling og ris i svampesauce

Ingredienser

30 min - 4 personer


  • 500 g kyllingbrystfilet uden skind og ben
  • 1 løg
  • 250 g champignon
  • 250 g svampe fx karl johan, østershatte eller kantareller
  • 1 squash
  • 2 spsk smør eller olie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl hvidvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 2 ½ dl fløde
  • Salt og peber

 

  • Tilbehør: kogte basmatiris og bredbladet persille

Torsdag

Honningbagte rodfrugter

Ingredienser

45 min - 4 pers.


800 g rodfrugter fx rødbeder, farvede beder, jordskokker og pastinakker
1 porre
1 rødløg
100 g bacon i tern
2 spsk. olivenolie
100 g salatost eller fetaost
3 kviste frisk rosmarin
2 spsk. flydende honning


Fredag

Rösti af rodfrugter

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g blandede rodfrugter, fx persillerod, gulerod, pastinak og knoldselleri
1 stort løg
1 spsk. frisk timian eller rosmarin
1 dl hakket persille
3 spsk. hvedemel
Salt og peber
2 æg
2 spsk. olivenolie