Mandag

Pestokylling med krydrede gulerødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


300 g kyllingebrystfilet
2 spsk. pesto

Krydrede gulerødder
300 g gulerødder
1 spsk. olivenolie
8 blade rosmarin
1 spsk. balsamico-eddike
Lidt salt
Lidt peber

Pynt
10 g persille
10 g feta


Tirsdag

Cremet grøntsagssuppe med æble og purløg

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Suppe
1/2 kg blandede rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
250 g kartofler
1 lille løg
1 spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg
6½ dl grønsagsbouillon
3 timiankviste
1 dl mælk
Salt og peber

Tilbehør
2 æbler
1 lille bundt purløg 
brød 


Onsdag

Frikadeller med gulerødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 løg
500 g hakket kalv og flæsk
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl dansk vand
3 spsk hvedemel
Salt og peber
150 g groftrevne gulerødder
Smør og olivenolie til stegning


Torsdag

Løgtærte

Ingredienser

+60 min - 4-6 personer


200 g hvedemel
150 g smør
Koldt vand
Lidt salt 

Fyld
125 g bacon i små tern eller skiver
1 spsk olivenolie
300 g løg (renset vægt)
½ tsk salt
Peber
1 spsk hvedemel
1½ dl piskefløde eller mælk
4 æg
100 g reven mild ost f.eks. gruyere eller emmentaler
1 tsk friskhakket timian 

Tilbehør: en grøn blandet salat med olie-eddikedressing til.


Fredag

Deep pan pizza med jordskokker

Ingredienser

30 min - 4 person


Pizzadej
2 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk salt
75 g grahamsmel
125 g italiensk pizzamel
ca. 100 g hvedemel

Fyld
200 g jordskokker
2 kartofler
2 rødløg
200 g reven mozarella
1 spsk olivenolie
2 tsk timian
salt og peber
100 g rucola