Mandag

Brændende kærlighed med rodfrugter

Ingredienser

45 min - 4 personer


1,2 kg blandede rodfrugter, fx jordskokker, gulerod, pastinak og knoldselleri
2 dl letmælk
2 spsk smør
Salt og peber
4-5 løg
2 tsk smør + 2 tsk rapsolie
1 tsk balsamico
100 g lufttørret skinke i tynde skiver
1 knsp sukker

Pynt
Klippet purløg

Tilbehør
4 skiver ristet rugbrød


Tirsdag

Bagte gulerødder med ristede kikærter og dip

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


  • 200 g græsk yoghurt 2%
  • 2 spsk hakket mynteblade
  • 1 spsk koriander
  • ½ tsk sumac eller 1 knsp. revet citronskal
  • Salt, peber
  • ¾ kg skrællede gulerødder, gerne forskellige
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk citronsaft
  • Olivenolie
  • 1 dåse kikærter, 260 g drænet vægt
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk sumac eller ¼ tsk revet citronskal
  • ½-1 granatæble
  • Friske krydderurter fx mynte & koriander til pynt

Onsdag

Asiatisk råkost og grillet laks

Ingredienser

45 min - 4 personer


1 lille hvidkål eller spidskål
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
2 gulerødder
1 potte frisk koriander
50 g salte peanuts
4 stk. laksebøffer
Salt og peber

Dressing
Saft af 2 limefrugter eller 1 stor citron
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. frisk revet ingefær
2 spsk. koldpresset rapsolie
Flydende honning

Tilbehør
Kogte kartofler


Torsdag

Fyldte svinekoteletter med champignon

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 store svinekoteletter
250 g champignon i skiver
1 finthakket løg
4 spsk flødeost
Salt og peber


Fredag

Ragout med portobello, rødløg og rosmarin

Ingredienser

45 min - 4 personer


Ragout
400 g portobellosvampe
400 g rødløg (4 store eller 6 små)
3 kviste frisk rosmarin
4 hvidløgsfed
3 laurbærblade
Friskværnet peber
2 spsk soja
2 spsk balsamicoeddike
3 spsk neutral olie
4 dl vand
3 spsk tomatpuré
1 frisk stilk rosmarin
ca. 0,5 tsk salt
2 spsk smør


Desuden
400 g spaghetti
Parmesan til servering