Mandag

Toscansk bønnesuppe med gulerødder og kål

Ingredienser

45 min - 4 pers.


1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
2 gulerødder
1 stilk bladselleri
2 kviste frisk rosmarin
6-7 stilke frisk timian
2 laurbærblade
8 dl grøntsagsbouillon
2 ds cannellini bønner
8 blade savoykål
1 spsk æblecidereddike
Salt
Friskkværnet peber


Tirsdag

Kyllingelår med asiatisk kålsalat

Ingredienser

45 minutter - 4 personer


Kyllingelår
4 kyllingeoverlår
1 spsk. grøn karrypasta
1 spsk. friskrevet ingefær
2 spsk. smagsneutral olie

Asiatisk spidskål
200 g kogte ris, qunioa eller bulgur
1 spidskål
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 æbler
1 mango
1 avokado
saft af ½ citron
1 rødløg
1 bundt koriander

2 spsk. limesaft
1 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
1 spsk. smagsneutral olie


Onsdag

Pasta med spinat, hvidløgsost og røget laks

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g frisk pasta

1 løg

2 fed hvidløg

500 g frisk spinat

1 dl hvidvin

2 tomater

150 g hvidløgsost

Muskatnød

Citronsaft

400 g røget laks


Torsdag

Svampetærte

Ingredienser

45 min - 4 pers.


Tærtebund

150 g hvedemel

50 g grahamsmel

1 dl vand

50 g olivenolie

1 tsk flagesalt

 

Fyld

2 løg

300 g champignon, brune

1 spsk olivenolie

1 spsk smør

6 kviste timian

3 æg

6 spsk creme fraiche, 18 %

1 tsk stødt muskatnød

75 g revet fast modnet ost, fx Vesterhavsost eller Parmesan


Fredag

Tjep chili med kålsalat

Ingredienser

45 min - 4 pers


1 løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
250 g champignon
300 g rodfrugter fx gulerødder, knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
2 spsk. olivenolie
1 spsk. stødt spidskommen
½ spsk. stødt kanel
½ spsk. stødt koriander
400 g hakket oksekød
1 dåse hakkede tomater
1 dl tomatpure
2 dl oksebouillon
1 dåse røde kidneybønner
Evt. chiliflager
Salt og peber

Kålsalat
300 g kål, gerne en blanding af rødkål og hvidkål 
2 æbler
1 spsk. vineddike
1 tsk. sennep
3 spsk. olivenolie
1 tsk. flydende honning

Tilbehør
1 lille bundt koriander
Creme fraiche
1 lime
Nannbrød