Mandag

Burger med fisk, remoulade og spinat

Ingredienser

15 min - 4 personer


8 burgerboller

2 pakker fiskefars eller 4 udbenede fileter af rødspætte

2 spsk smør

Salt og peber

1 glas færdig remoulade

4 store gulerødder

250 g spinat, skyllet

100 g blandet salat, hjertesalat eller rucola, skyllet

1 bdt frisk dild

2 forårsløg


Tirsdag

Cremet grøntsagssuppe med æble og purløg

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Suppe
1/2 kg blandede rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
250 g kartofler
1 lille løg
1 spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg
6½ dl grønsagsbouillon
3 timiankviste
1 dl mælk
Salt og peber

Tilbehør
2 æbler
1 lille bundt purløg 
brød 


Onsdag

Belgiske rødbedevafler med mozzarella, rodfrugter og græskarkerner

Ingredienser

30 min - 4 pers


250 g hvedemel

2 tsk. natron

1 tsk. salt

2 æg

3 dl kærnemælk

½ dl olie

200 g revet rødbede

250 g rødbede

250 g gulerødder

1 radicchio

1 stor håndfuld røde spæde salater (f.eks. bulls blood eller babyleave)

250 g mini mozzarella

½ dl ristede græskarkerner


Torsdag

Sprød tortillapizza med blomkål

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


  • 8 medium tortillaer gerne pizzatortillaer
  • 400 g hakket oksekød, svinekød eller kylling
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 glas medium tacosauce, ca. 200 g
  • Salt og peber
  • 1 lille blomkål
  • 175 g reven ost f.eks. cheddar
  • 1 spsk tørret oregano
  • 2 spsk olivenolie

 

  • Desuden:
  • 200 g cherrytomater
  • Evt. 1 dl frisk koriander

 

  • Tilbehør:
  • syltede jalapenos

Fredag

Andebryst med krydrede blommer

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 friske berberiandebryster
Salt op peber

½ - 1 tsk tandoori krydderi

Krydrede blommer

500 g flækkede, udstenede blå blommer
2
 hele nelliker
Evt lidt hele kardemommekapsler
½
 dl lys balsamico, eller anden eddike