Mandag

Farveglad rissalat med kylling

Ingredienser

30 min - 4 pers


Rissalat
2 kyllingebrystfileter uden skind og ben
3 dl bouillon
1 broccoli
½ iceberg
1 agurk
4 gulerødder
2 majskolber
200 g kogte ris fx vilde ris eller sorte fuldkornsris

Karrycreme
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. olivenolie
2 tsk. karry
1 fed presset hvidløg
Salt og peber


Tirsdag

Cremet grøntsagssuppe med æble og purløg

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Suppe
1/2 kg blandede rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
250 g kartofler
1 lille løg
1 spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg
6½ dl grønsagsbouillon
3 timiankviste
1 dl mælk
Salt og peber

Tilbehør
2 æbler
1 lille bundt purløg 
brød 


Onsdag

Asiatisk okse i grøn wok

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 lille spidskål
100 g grønne bønner
1 broccoli
2 majskolber
1 rød chili
2 spsk. olie
400 g oksekød, evt. svinekød i tern 
1 spsk rød karrypasta
2 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
½ dl soyasauce
1 spsk. fiskesauce
Saft af 1 lime
1 bundt koriander
2 spsk. cashewnødder
2 tsk. sort sesam

Tilbehør: Kogte ris eller nudler


Torsdag

Boller i karry med gulerodsris

Ingredienser

45 minutter - 4 personer


400 g hakket kalv- flæskesmåkød
1 tsk. salt
1 løg
1 gulerod
2 tsk. stødt karry
3 spsk. hvedemel
1 æg
½ dl mælk
Peber

4 dl basmatiris
2 gulerødder

50 g smør
3 tsk. stærk karry
4 spsk. hvedemel
4 dl bouillon
4 dl letmælk
¼ knoldselleri
2 æbler
salt og peber
1 bundt frisk koriander


Fredag

Fiskeburger med tatarsauce

Ingredienser

45 min - 4 personer


Tatarsauce
3 spsk. mayonnaise
1 dl skyr naturel
2 tsk. grovkornet sennep
75 g cornichoner eller syltede agurker
1 spsk. kapers
1 lille bundt purløg
5 stilke estragon
1 lille æble
Salt og peber

Rødspættefileter
8 rødspættefileter
50 g hvedemel
2 æg
Salt
100 g rasp fx gourmet rasp
Smør og olie til stegning

4 burgerboller
½ icebergsalat
½ agurk
4 tomater