Mandag

Brandgod Biksemad

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder, jordskokker og gulerødder
2 æbler
200 g rest af steg – hvad man nu har
300 g kogte kartofler
1 rødløg
250 g champignon
1 lille håndfuld frisk timian
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Sojasauce
Worchestershire sovs
Peber
1 spsk. smør
4 æg
Bredbladet persille til pynt 


Tirsdag

Broccoligratin

Ingredienser

+60 min - 4 personer


  • 400 g broccoli
  • 50 g mandler evt. smuttede
  • 30 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 3½ dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet sort peber
  • Smør til formene

 

  • Tilbehør: rugbrød, ketchup og tomatsalat

Onsdag

Labre kyllingelår

Ingredienser

ca. 30 minutter - 4 personer


8-10 kyllingelår (over- og underlår)
1 dl hvedemel
4 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 grøn squash
250 g cherrytomater
1 dåse hakkede tomater
4 kviste frisk timian
Reven skal af 1 økologisk citron
1 dl hønsebouillon
1 bundt bredbladet persille


Torsdag

Chili con carne i bagekartoffel

Ingredienser

60 minutter - 4 personer


Chili con carne
1 løg
2 røde chilier
4 gulerødder
2 pastinakker
2 spsk. olivenolie
400 g hakket oksekød
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 stor dåse tomatpure, 140 g
1 dl bouillon
1 dåse hakkede tomater
1 dåse røde kidney bønner
Ca. 25 g mørk chokolade
Salt og peber

Tilbehør
Bagekartofler
2,5 dl creme fraiche
½ agurk
2-3 tomater i små tern. 


Fredag

Kartoffel-porre pizza med bacon

Ingredienser

+60 min - 4 personer


Pizzadej
2½ dl vand
20 g gær
2 tsk salt
200 g durummel
Ca. 150 g italiensk hvedemel (tipo 00)

Fyld
2 porrer
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
2 tsk tørret timian
200 g kartofler
150 g bacon
2 spsk olivenolie
200 g mozarella
2 tsk tørret timian
Salt og peber