Mandag

Cremet thaisuppe med gulerod, sød kartoffel og æble

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 spsk olie fx kokosolie
2 tsk rød thaikarry
1 hakket løg
2 skiver skrællet ingefær
250 g gulerødder i skiver
125 g sød kartoffel i tern
2 æbler
1 lille dåse kokosmælk, 160 ml
½ liter bouillon
1 lime
Salt og peber

Topping: snittet chili, kokoschips og koriander

 


Tirsdag

Pasta med pesto og stegte cherrytomater

Ingredienser

15 min - 4 personer


500 g frisk pasta

1 glas pesto

1 spsk olivenolie

500 g cherrytomat

2 løg

2 tsk herbes de provence (eller frisk timian, rosmarin, basilikum)

Salt og peber

100 g rucola, skyllet

Parmesanost/fetaost eller anden ynglingsost


Onsdag

Blomkålscurry til to dage

Ingredienser

45 min - 4 pers.


2 små eller 1 meget stort blomkål

1 rødløg

2 spsk kokosolie eller anden olie

4 fed presset hvidløg

2 spsk fintrevet frisk ingefær

2 spsk rød karrypasta

1 tsk stødt gurkemeje

2 dåser kokosmælk

1 spsk soja

1 tsk rørsukker

1 dåse kikærter

Nigella frø (kan udelades)

 

Tilbehør

Ris til 4 personer, følg pakkens anvisning


Torsdag

Blomkålscurry til to dage

Ingredienser

45 min - 4 pers.


2 små eller 1 meget stort blomkål

1 rødløg

2 spsk kokosolie eller anden olie

4 fed presset hvidløg

2 spsk fintrevet frisk ingefær

2 spsk rød karrypasta

1 tsk stødt gurkemeje

2 dåser kokosmælk

1 spsk soja

1 tsk rørsukker

1 dåse kikærter

Nigella frø (kan udelades)

 

Tilbehør

Ris til 4 personer, følg pakkens anvisning


Fredag

Ratatouille med bønner og hvidløgscroutoner

Ingredienser

45 min - 4 pers.


 

Brødcroutoner

En bagepladefuld tørt surdejsbrød

1-2 fed hvidløg

Olivenolie



Ingredienser

1 stort løg

2 røde peberfrugter

1 squash

1-2 spsk olie

0,5 tsk salt

0,5 krukke timian

400 g bøftomater

3 fed hvidløg

0,25-0,5 tsk chili flakes, stærke

3 spsk tomatpuré

2 dl hvidvin

1 spsk konc. grøntsagsfond

2 spsk soja

1 dåse (ca. 240 g) butter beans

Salt og peber

1 pose spinat



Til servering

Et par håndfulde bredbladet persille

Chili flakes, stærke

Creme fraiche 18 % (valgfrit)