Mandag

Rumlespyd

Ingredienser

45 min - 4 personer


400 g laksefilet uden skind
8 træspyd
1 spsk sesamfrø
Salt og peber
Lime-ingefærsauce
2 forårsløg
1 spsk limesaft
½ dl sojasauce
2 dl bouillon (vand og terning)
2 tsk sukker
1 spsk friskrevet ingefær
1½ tsk majsstivelse
½ dl koldt vand
8 spyd
500 g broccoli
1 rød peberfrugt
4 dl rå ris, gerne brune

Pynt
Limebåde og eventuelt frisk koriander eller persille


Tirsdag

Pasta med pesto og stegte cherrytomater

Ingredienser

15 min - 4 personer


500 g frisk pasta

1 glas pesto

1 spsk olivenolie

500 g cherrytomat

2 løg

2 tsk herbes de provence (eller frisk timian, rosmarin, basilikum)

Salt og peber

100 g rucola, skyllet

Parmesanost/fetaost eller anden ynglingsost


Onsdag

Broccolisalat med squash og pærer

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 broccoli
100 g baby spinat
2 pærer
1 squash
1 spsk. olie til stegning

1 dl yoghurt naturel
1 lille bundt persille, løvstikke, purløg eller koriander
1 dl mayonnaise
Salt og peber


Torsdag

Tortillas med oksekød og kidneybønner

Ingredienser

45 min - 4-6 personer


2 løg
1 gul peberfrugt
400 g hakket oksekød, højst 10% fedt
2 tsk olie
1 glas mild tacosauce (230 g)
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk oregano
1 dåse kidneybønner
Salt og peber
100 g revet mild ost 17%
8 tortillas, mexicanske pandekager, gerne fuldkornstortillas

Tilbehør
S
tave af 1 agurk
3 røde peberfrugter


Fredag

Risotto med kylling og blomkål

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


  • 300 g risottoris
  • 1 skalotteløg eller 1 lille alm. løg
  • 20 g smør
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 lille blomkål
  • 300 g kyllingeinderfilet eller brystfilet
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • ½ dl fløde eller mælk
  • Salt og peber
  • Desuden
  • 2 spsk hakket persille
  • 4 spsk friskrevet parmesan
  • 3-4 spsk hakkede mandler