Mandag

Pastasalat med små kyllingefrikadeller

Ingredienser

45 min - 4 personer


450 g hakket kyllingekød eller svine- og kalvekød maks. 10 % fedt
1 æg
1 dl mælk
3 spsk rasp
2 spsk revet løg
evt. 1-2 fed presset hvidløg
evt. 2 spsk hakket persille
1 ½ tsk salt
Peber
1 spsk olie til stegning

2 madkasser med pastasalat
100 g fuldkornspasta
2 dl snittet grøn salat
6 cherry tomater skåret i halve
1 dl blomkål i buketter
1 dl agurke i tern
Evt. 1 dl ærter
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
Salt og peber
Evt. 1 spsk klippet purløg


Tirsdag

Råkost The Nordic Way og hakkebøf

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g hakket magert oksekød
Salt og peber
½ spidskål
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
1 bundt asparges, grønne
150 g sukkerærter
200 g friskbælgede ærter

Dressing
2 spsk. koldpresset raspsolie
1 spsk. eddike
2 tsk. flydende honning
1 spsk. mayonnaise
1 bundt dild
1 bakke karse
Salt og peber

Tilbehør
Kogte kartofler


Onsdag

Broccoli Nuggets

Ingredienser

45 min - 20 stk


300 g broccoli
100 g optøede ærter
50 g pankorasp
100 g revet ost f.eks. Vesterhavsost
1 æg
salt

Lyn-BBQ-sauce
1 dl ketchup
1 spsk. flydende honning
1 spsk. chipotle-hotsauce eller anden chilisauce

 


Torsdag

Chili con carne med kylling

Ingredienser

45 min - Til 4 personer i 2 dage


400-500 g hakket kylling (eller andet hakket kød)
2 + 2 spsk. olivenolie
1,5 kg grøntsager efter eget valg *
3 fed hvidløg
2 majskolber
2 tsk. stødt kanel
1 spsk. stødt spidskommen
2 spsk. tørret oregano
3 dl vand
2 dåser hakkede flåede tomater
2 dåser kidneybønner
2 spsk. jalapenos chiliflager eller cayennepeber efter smag
Salt
Ca. 1 spsk. vineddike eller æbleeddike

Tilbehør
Brød, gerne ristede rester med ost, eller ris
Jalapenos, chiliflager eller chilisovs

* Fx. gulerødder, squash, stilk fra broccoli, peberfrugt og løg


Fredag

Spareribs med bulgursalat og persillecreme

Ingredienser

30 min - 4 personer


1½ dl ketchup
2 spsk sojasauce
3 spsk brun farin
2 fed hvidløg
1 lille spsk friskrevet ingefær
2 spsk olivenolie
8-12 spareribs
100 g bulgur
100 g babyspinat
½ blomkål
250 g cherrytomater
1 bundt persille
1 fed hvidløg
2 dl cremefraiche
Salt og peber