Mandag

Kylling-tomat rigatone

Ingredienser

45 min - 4 personer


2 spsk olivenolie

4 hvidløgsfed, finthakket

1 løg skåret i tern

400 g kylling inderfilet eller bryster skåret i tynde skiver

1 tsk tørret timian

1 tsk tørret oregano

1 tsk sød paprika

1 tsk salt

1 glas grillet syltet peberfrugt, groft hakket

½ frisk chili (eller syltede grønne chilier, evt jalapenos), groft hakket

3 ds hakket tomat

2 dl rødvin eller hvad du har til overs

2,5 dl vand

450-500 g rigatoni pasta

1 dl revet parmesan + extra til topping (kan skiftes ud med plantebaseret “ost”)

25 g smør

¾-1 dl madlavningsfløde (kan skiftes ud med plante fløde) 

Evt. et drys tørrede chiliflager


Tirsdag

Nordisk råkost og hakkebøf

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g hakket magert oksekød
Salt og peber
½ spidskål
1 spsk. salt
1 spsk. sukker
1 bundt asparges, grønne
150 g sukkerærter
200 g friskbælgede ærter

Dressing
2 spsk. koldpresset raspsolie
1 spsk. eddike
2 tsk. flydende honning
1 spsk. mayonnaise
1 bundt dild
1 bakke karse
Salt og peber

Tilbehør
Kogte kartofler


Onsdag

Broccoli Nuggets

Ingredienser

45 min - 20 stk


300 g broccoli
100 g optøede ærter
50 g pankorasp
100 g revet ost f.eks. Vesterhavsost
1 æg
salt

Lyn-BBQ-sauce
1 dl ketchup
1 spsk. flydende honning
1 spsk. chipotle-hotsauce eller anden chilisauce

 


Torsdag

Chili con carne med kylling

Ingredienser

45 min - Til 4 personer i 2 dage


400-500 g hakket kylling (eller andet hakket kød)
2 + 2 spsk. olivenolie
1,5 kg grøntsager efter eget valg *
3 fed hvidløg
2 majskolber
2 tsk. stødt kanel
1 spsk. stødt spidskommen
2 spsk. tørret oregano
3 dl vand
2 dåser hakkede flåede tomater
2 dåser kidneybønner
2 spsk. jalapenos chiliflager eller cayennepeber efter smag
Salt
Ca. 1 spsk. vineddike eller æbleeddike

Tilbehør
Brød, gerne ristede rester med ost, eller ris
Jalapenos, chiliflager eller chilisovs

* Fx. gulerødder, squash, stilk fra broccoli, peberfrugt og løg


Fredag

Spidskålssalat med pærer, bær og urtecreme

Ingredienser

30 min - 4 pers


Spidskålssalat
1 spidskål
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
100 g grønne bønner
2 pærer
100 g hindbær
100 g blåbær

Urtecreme
2 dl yoghurt naturel 
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. vineddike
2 tsk. Dijonsennep
1 bundt dild
Salt og peber