Mandag

Kylling med citrontimian og sommergrønt i pakke

Ingredienser

45 min - 8 personer


8 kyllingebryster
Solsikkeolie
8 stilke citrontimian
Pynt: 2 citroner og 2 hele hvidløg

Sommergrønt i pakke
24 små nye gulerødder
16 forårsløg
16 asparges, grønne
16 sugarsnaps
100 g smør
3 spsk hvidvin pr. pakke
Havsalt og friskkværnet peber
8 stilke citrontimian
8 store stykker stanniol (60 x 80 cm)
8 store stykker bagepapir (30 x 40 cm)


Tirsdag

Tomattærte med feta og rosmarin

Ingredienser

+60 min - 4 pers


  • Mørdej
  • 120 g hvedemel
  • 60 g groft speltmel
  • 1/2 tsk. salt
  • 120 g smør
  • Ca. 3 spsk. koldt vand  

 

  • Fyld
  • 1 kugle frisk mozarella
  • 100 g frisk babyspinat
  • 250 g tomater
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 1 rødløg
  • 100 g fetaost
  • Olivenolie
  • Salt og peber

 

  • Tilbehør
  • 1 bakke babyleaves
  • ½ agurk
  • 1 bundt radiser
  • Evt. groft brød

Onsdag

Blomkålssalat med bær og mandler

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


  • 1 blomkål
  • 2 hjertesalat - alternativt romainesalat
  • 100 g blåbær
  • 100 g hindbær
  • 50 g mandler
  • 100 g fetaost i tern

 

  • 1 spsk. vineddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • ½ spsk. Dijonsennep
  • ½ spsk. flydende honning

Torsdag

Oksekød med sursød sauce, agurk og rabarber

Ingredienser

45 min - 4 personer


1 agurk
250 g rabarber
250 g nye gulerødder
2-3 nye løg, gerne rødløg
300-400 g oksekød i wokstrimler
2 spsk rapsolie
½ dl sojasasuce
3 dl god bouillon
1 fed fintrevet hvidløg
1 spsk fintrevet ingefær
½ dl eddike
2 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
Salt og peber

Tilbehør
300g ægnudler


Fredag

Salat med blommer og svinemørbrad

Ingredienser

45 min - 4 personer


3 dl perlespelt, perlebyg, kamut eller lign.
1 lille afpudset svinemørbrad
1 tsk. tørret rosmarin
Salt og peber
1 spsk. olivenolie til stegning
4 skiver parma- eller serranoskinke 
750 g rødbeder
4 blommer
1 håndfuld babyleave, grøn eller babyleave, rød
1 bundt persille
1 spsk. olivenolie
1-2 fed hvidløg
Salt og peber