Mandag

Spicy agurkesuppe med røget laks og karse

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 agurker
1 ½ dl cremefraiche
100 g daggammelt lyst brød uden skorpe
1 fed hvidløg
1 chili
1 spsk. æbleeddike
½ dl olivenolie
Evt. lidt afkølet bouillon

Tilbehør
100 g røget laks, karse og brød
 


Tirsdag

Salat med ærter, broccoli og hyldeblomstdressing

Ingredienser

30 min - 4 personer


½-1 kilo nye kartofler
1 broccoli
300 ærter med bælg
1 bundt dild

Broccoli-marinade
3 spsk. balsamico
3 spsk. olivenolie
Salt og peber

Dressing
2 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft - alternativt sirup
3 spsk. balsamico
1 tsk. honning
Salt og peber
4-5 spsk. olivenolie
Marinade tilovers fra broccolien


Onsdag

Pasta med spinat og champignon

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


300 g bacon i skiver
4 skalotteløg
500 g champignon
250 g frisk baby spinat
400 g båndpasta
Olivenolie
3 timiankviste
4 dl madlavningsfløde 8%
Salt, peber
Parmesan


Torsdag

Tacos - opskrift med spidskålssalat, tomatsalsa, kikærter og srirachamayo

Ingredienser

30 min - 4 personer


Spidskålssalat

1 stk spidskål (ca. 500-600 g)

2 spsk olivenolie

2 spsk æblecidereddike

1-2 tsk honning eller sirup

0,5-1 tsk salt

Tomatsalsa

400 g tomater

1 lille rødløg

2 dl frisk koriander, finthakket

1 fed hvidløg, fintrevet

2 spsk olivenolie

Saften af en lime

1 tsk salt

Srirachamayo

Færdigkøbt srirachamayo eller:

2 dl mayonnaise

1-2 spsk sriracha (efter smag)

2-3 tsk limesaft

Krydrede kikærter

2 dåser (480 g) kikærter

1-2 rødløg

1 tsk spidskommen, stødt

1 tsk korianderfrø, stødt

1 tsk herbes de provence

0,5 tsk hvidløgspulver

1 tsk salt

2 spsk olie til stegning

Desuden

8 mellemstore tortillabrød


Fredag

Fiskefrikadeller med bønnesalat

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


600 g færdig fiskefars
2-3 spsk olie og 15 g smør til stegning
300 g grønne bønner
100 g hindbær
2 pærer f.eks. Clara Friis
1 hjertesalat
Dressing
2 spsk. æbleeddike eller citronsaft
3 spsk olivenolie
½-1 tsk dijonsennep
1 spsk creme fraiche, fløde eller god mayonnaise
Salt og peber

Tilbehør:
ovnbagte kartoffelbåde og remoulade