Mandag

Asiatisk okse i grøn wok

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 lille spidskål
100 g grønne bønner
1 broccoli
2 majskolber
1 rød chili
2 spsk. olie
400 g oksekød, evt. svinekød i tern 
1 spsk rød karrypasta
2 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
½ dl soyasauce
1 spsk. fiskesauce
Saft af 1 lime
1 bundt koriander
2 spsk. cashewnødder
2 tsk. sort sesam

Tilbehør: Kogte ris eller nudler


Tirsdag

Stegte ris med æg, svampe og hvidkål

Ingredienser

30 min - 4 pers.


Ingredienser

200-250 g brune champignon

300 g hvidkål

2 spsk neutral olie, fx vindruekerneolie

0,5 tsk salt

1 bundt forårsløg

500 g daggamle, kogte, kolde brune ris (ca. 2,5-3 dl rå ris)

4-5 cm (ca. 1 spsk fintrevet) ingefær 

2 fed hvidløg



Dressing

2 spsk soja

2 spsk sesamolie

2 spsk hoisin

1 spsk riseddike eller anden lys eddike

Æg

4-6 store æg

1-2 spsk neutral olie, fx vindruekerneolie

0,5-1 tsk salt

 

Topping

2 spsk sesamfrø

Chili flakes, stærke


Onsdag

Vegetarisk grøntsagssovs til spaghetti eller lasagne

Ingredienser

30 min - 4 personer


750 g champignon (du kan sagtens skifte lidt af svampene ud med revet squash og gulerødder)

2 spsk olivenolie

1 spsk allround krydderi

2 løg

4 fed hvidløg

4 stilke frisk timian, finthakket

2 tsk tørret oregano

2 spsk tomatpuré

2 ds hakket tomat

2 tsk worchester sauce

Salt & peber

1 tsk sukker

Evt. ½ dl madlavningsfløde


Torsdag

Wrap af æg med grøntsagsfyld

Ingredienser

30 min - 4 personer


8 æg (2 per tortilla = 4 tortillas)

Salt og peber

2-3 gulerødder

2 stk tomat

2 peberfrugt

2 spsk mayonnaise/chillimayo/dijonaise (kan udelades)


Fredag

Minestrone

Ingredienser

45 min - 4 personer


1 løg

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

2 gulerødder

1 lille squash

2 bladselleri

2 tsk frisk finthakket timian

2 laurbærblade

2 dåser flåede cherrytomater

1 dåse cannellini bønner

1 liter grøntsagsbouillon

1 majs fra kolbe

8 lasagneplader

1 tsk salt

Friskkværnet peber

2 håndfulde frisk basilikum

Parmesanost

Groft brød til servering