Mandag

Burger med fisk, remoulade og spinat

Ingredienser

15 min - 4 personer


8 burgerboller

2 pakker fiskefars eller 4 udbenede fileter af rødspætte

2 spsk smør

Salt og peber

1 glas færdig remoulade

4 store gulerødder

250 g spinat, skyllet

100 g blandet salat, hjertesalat eller rucola, skyllet

1 bdt frisk dild

2 forårsløg


Tirsdag

Thaisuppe med porrer og rejer

Ingredienser

30 min - 4 person


2-3 porrer, 250 g renset vægt
1 l bouillon / suppe
1 dåse kokosmælk
1 spsk grøn karrypasta
400 g store rejer

Tilbehør
Koriander og brød


Onsdag

Thai salat med kinakål og kokosmælk

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 lille dåse kokosmælk (165 ml)
3-4 tsk rød thaicurrypasta
1 limefrugt
1 spsk fiskesauce
2 tsk sukker
750 g kinakål
3 forårsløg
250 g cherrytomater
150 g sukkerærter
50 g ristede peanuts
1 friske koriander


Torsdag

Tortillafest med kødsovs og sprøde grøntsager

Ingredienser

30 min - 4 personer


Ca. 1 kg af de grøntsager, du har i køleskabet, eller 200 g rødkål eller hvidkål
200 g sprød salat, fx iceberg eller romainesalat
200 g gulerødder
1 avocado
2 tomater
1 lille løg
50 g græskarkerner (kan udelades)
600-800 g rest af kødsovs
4-6 tortillapandekager, gerne fuldkorn
2 dl græsk yoghurt, 10 % eller cremefraiche, 9 % eller 100 g revet fast ost
Jalapenos eller chiliflager
Evt. frisk koriander og jalapenos eller chili på efter smag


Fredag

Tærte med skinke

Ingredienser

+60 min - 4-6 små eller 1 stor


Dej
3 spsk olie
3 spsk vand
150 g hvedemel
120 g fuldkornshvedemel
½ tsk salt
1 æg

Fyld
200 g spæd spinat
5 forårsløg
4 æg
1 dl mælk
¾ tsk salt
Friskkværnet sort peber
100 g reven mild ost
100 g kogt, røget skinke eller parmaskinke
25 g mandelflager 

Tilbehør: salat