Mandag

Fiskefrikadelle med agurkeremoulade og ristede løg

Ingredienser

15 min - 4 personer


Agurkeremoulade
½ agurk
2 gulerødder
1 ½  dl creme fraiche
1 spsk. mayonnaise
1-2 tsk. stødt karry
1 kogt æg
50 g cornichoner
1 bundt dild
salt og peber

1 bakke babyleaves
4 skiver rugbrød
4 fiskefrikadeller eller 8 skiver koldt kød (fx roastbeef eller mørbrad)


Tirsdag

Pitabrød med oksekød og tzatziki

Ingredienser

30 min - 4 personer


Tzaziki
4 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 agurk
1 tsk fint salt

300 g oksekød i strimler 
1 spsk olivenolie
2 tsk kebabkrydderi

1 salathoved fx iceberg, romainesalat, krølsalat eller friseesalat
1 agurk
4 tomater
1 løg
8 pitabrød


Onsdag

Forårspasta med tomater og frisk spinat

Ingredienser

15 min - 4 personer


400 g farfalle (sommerfuglepasta) eller anden pasta
200 g spæd spinat
6-8 tomater
3 spsk ekstra jomfru olivenolie
100 g friskhøvlet parmesan
Salt, peber


Torsdag

Fyldig sommersalat med makreltoast

Ingredienser

45 min - 4 personer


Fyldig sommersalat
600 g kartofler
100 g babyspinat
1 bundt løg med top
500 g jordbær
200 g friskbælgede ærter
1 bakke karse

Grøn dressing
1 dl yoghurt naturel
½ dl mayonnaise
1 bundt løvstikke
Salt og peber

Makreltoast
1 røget makrel
1 dl creme fraiche
1 bundt purløg
Salt og peber
4 skiver surdejsbrød


Fredag

Supersaftig burger

Ingredienser

45 min - 4 pers


Tomatsalsa
4 store solmodne tomater
1 rød peberfrugt
1 lille rødløg
1 rød chili
1 fed hvidløg
1 lille bundt basilikum
Salt og peber

Guacamole
2 modne avokado
saft af ½ citron
1 fed hvidløg
3 spsk. creme fraiche
Salt og peber

8 skiver bacon
1 bakke babyleaves eller ½ iceberg
½ agurk
1 rødløg
500 g hakket oksekød
Salt og peber
4 burgerboller