Mandag

Laksesteak med grøn couscous og persilleyoghurt

Ingredienser

30 min - 4 personer



1 broccoli
Olie til stegning
3 dl cous cous
1 fed hvidløg
1 agurk
1 rødløg
50 g rosiner
Reven skal og saft af 1 økologisk citron
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber

Persilleyoghurt
2 dl græsk yoghurt
1 håndfuld persille
1 fed hvidløg
Salt og peber

4 laksebøffer


Tirsdag

Salat vinaigrette med kylling og asparges

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 kyllingebrystfileter
1 spsk olivenolie til pensling
1 bundt asparges, grønne
1 romainesalat eller 2 miniromaine
1 bakke babyleave, grøn 
1 bundt kørvel

Sennepsvinaigrette
1 spsk vineddike
3 spsk olivenolie
2 tsk sød- eller grovkornet sennep
1-2 tsk flydende honning
1/2 tsk salt

Croutoner
2 skiver surdejsbrød
2 spsk olivenolie

Tilbehør: groft brød

 


Onsdag

Broccoligratin

Ingredienser

+60 min - 4 personer


  • 400 g broccoli
  • 50 g mandler evt. smuttede
  • 30 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 3½ dl mælk
  • 4 æg
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet sort peber
  • Smør til formene

 

  • Tilbehør: rugbrød, ketchup og tomatsalat

Torsdag

Stegt blomkål med lam

Ingredienser

30 min - 2 personer


  • 1 lille blomkål
  • Persille
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 2 dl hvidvin
  • ½ tsk. paprika
  • Salt og peber
  • 4 lammefileter

Fredag

Tacos med myntedressing og spidskål

Ingredienser

15 min - 4 pers


1 pakke bløde tacos (alternativ brug små tortilla wraps)
1/2 lille spidskål
400 g svinekoteletter
3 forårsløg
100 g majs fra dåse eller frost
Ca. 15 g frisk persille

Mynte dressing
Ca. 15 g frisk mynte
Ca. 15 g frisk persille
200 g fraiche 9%
2 forårsløg
1 tsk honning
½ tsk salt
Citronsaft fra ½ citron
Friskkværnet peber