Mandag

Risotto med rødbeder og parmesanbrud

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 løg
1 - 2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk smør
500 g rødbeder 
350 g aborio ris (risottoris)
Frisk timian 
1 - 1,2 liter grøntbouillon
Salt og peber

Parmesanbrud
35 g friskreven parmesan
Evt lidt tørrede krydderurter


Tirsdag

Stroganoff i en fart

Ingredienser

30 min - 4 personer


¾ kg kartofler
½ knoldselleri
1-2 spsk smør

500 g oksekød i wokstrimler
Olie til bruning
250 g rensede champignon i halve/kvarte
Salt og peber
1 spsk paprika
1 spsk konc. tomatpure
3 dl bouillon
400 g cherry tomater
¼ liter madlavningsfløde
Evt. lidt hvedemel til jævning
Persille til pynt


Onsdag

Cremet kartoffel-porre suppe med dukkah

Ingredienser

45 min - 4 Personer


Dukkah
20 g mandler 
20 g hasselnødder
1 spsk sesamfrø
1 spsk hel koriander
2 tsk fennikelfrø
2 tsk spidskommen
1/2 tsk sorte peberkorn
1/2 tsk flage salt

Suppe
500 g kartofler
3 porre
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt fennikelfrø
1 liter bouillon
2 1/2 dl kokosmælk
Salt og peber
1 potte frisk koriander

Brødsticks

2 skriver daggammelt hvedebrød
2-3 spsk olivenolie


Torsdag

Brandgod Biksemad

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder, jordskokker og gulerødder
2 æbler
200 g rest af steg – hvad man nu har
300 g kogte kartofler
1 rødløg
250 g champignon
1 lille håndfuld frisk timian
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Sojasauce
Worchestershire sovs
Peber
1 spsk. smør
4 æg
Bredbladet persille til pynt 


Fredag

Knasekylling med tomatdip og babyleaves

Ingredienser

30 min - 4 personer


Sprøde kartofler

1 kg små nye kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og peber

 

Tomatdip

500 g tomater

1 løg
1 rød chili
1 bundt persille
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 spsk. balsamicoeddike
2 tsk. brun farin

 

Knase kylling

500 g kyllingefilet uden skind og ben
50 g mel
3 æg
125 g groft rasp
1 tsk. salt
olivenolie til stegning