Mandag

Spaghetti med rødbeder og mozarella

Ingredienser

30 min - 4 pers.


700 g rødbeder
2-3 fed hvidløg
1 spsk friske timianblade
2 spsk frisk hakket oregano
Olivenolie
400 g spaghetti eller anden båndpasta
200 g frisk mozzarella
75 g salte mandler/nødder


Tirsdag

Kødboller med svampe, porre og jordskokker

Ingredienser

45 min - 4 pers


1 lille løg 500 g hakket kyllingekød
1 fed hvidløg
2 kviste frisk estragon
2 spsk. hvedemel  1 æg  Salt og peber

300 g jordskokker
2 porrer
250 g svampe
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
3 kviste frisk estragon
5 dl hønsebouillon
2 ½ dl fløde

Tilbehør
Basmati ris


Onsdag

Cremet kartoffel-porre suppe med dukkah

Ingredienser

45 min - 4 Personer


Dukkah
20 g mandler 
20 g hasselnødder
1 spsk sesamfrø
1 spsk hel koriander
2 tsk fennikelfrø
2 tsk spidskommen
1/2 tsk sorte peberkorn
1/2 tsk flage salt

Suppe
500 g kartofler
3 porre
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt fennikelfrø
1 liter bouillon
2 1/2 dl kokosmælk
Salt og peber
1 potte frisk koriander

Brødsticks

2 skriver daggammelt hvedebrød
2-3 spsk olivenolie


Torsdag

Brandgod Biksemad

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g rodfrugter, fx knoldselleri, pastinakker, persillerødder, jordskokker og gulerødder
2 æbler
200 g rest af steg – hvad man nu har
300 g kogte kartofler
1 rødløg
250 g champignon
1 lille håndfuld frisk timian
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Sojasauce
Worchestershire sovs
Peber
1 spsk. smør
4 æg
Bredbladet persille til pynt 


Fredag

Stroganoff i en fart

Ingredienser

30 min - 4 personer


¾ kg kartofler
½ knoldselleri
1-2 spsk smør

500 g oksekød i wokstrimler
Olie til bruning
250 g rensede champignon i halve/kvarte
Salt og peber
1 spsk paprika
1 spsk konc. tomatpure
3 dl bouillon
400 g cherry tomater
¼ liter madlavningsfløde
Evt. lidt hvedemel til jævning
Persille til pynt