Mandag

Cremet thaisuppe med gulerod, sød kartoffel og æble

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 spsk olie fx kokosolie
2 tsk rød thaikarry
1 hakket løg
2 skiver skrællet ingefær
250 g gulerødder i skiver
125 g sød kartoffel i tern
2 æbler
1 lille dåse kokosmælk, 160 ml
½ liter bouillon
1 lime
Salt og peber

Topping: snittet chili, kokoschips og koriander

 


Tirsdag

Grøntsagsfrikadeller

Ingredienser

45 min - 12 stk


250 g hakket kalv og flæsk
3 store gulerødder, skrællede og revne
1-­2 dl finthakket kål, fx hvidkål eller spidskål
Lidt salt
1-­2 æg
Ca. 1 dl vand eller mælk
Ca. 1 dl mel
Olie eller flydende margarine til stegning


Onsdag

Stegte ris med æg, svampe og hvidkål

Ingredienser

30 min - 4 pers.


Ingredienser

200-250 g brune champignon

300 g hvidkål

2 spsk neutral olie, fx vindruekerneolie

0,5 tsk salt

1 bundt forårsløg

500 g daggamle, kogte, kolde brune ris (ca. 2,5-3 dl rå ris)

4-5 cm (ca. 1 spsk fintrevet) ingefær 

2 fed hvidløg



Dressing

2 spsk soja

2 spsk sesamolie

2 spsk hoisin

1 spsk riseddike eller anden lys eddike

Æg

4-6 store æg

1-2 spsk neutral olie, fx vindruekerneolie

0,5-1 tsk salt

 

Topping

2 spsk sesamfrø

Chili flakes, stærke


Torsdag

Pastasalat med grønkålspesto

Ingredienser

15 min - 1-2 madpakker


  • 50g mandler
  • 100 g grønkål
  • 1 lille fed hvidløg
  • 75 g parmesan
  • 1-1 ½ dl olivenolie
  • Salt

Desuden:

  • 200 g kogt pasta

Fredag

Karbonader med persille og rosenkål vendt i vinterpistou

Ingredienser

30 min - 4 personer


Karbonader
400 g hakket svinefars
1 tsk salt (7 g)
Rigeligt friskkværnet peber
0,5 dl havregryn eller rasp
1 æg
Panering: 1 æg, 0,5 dl mel og 1 dl rasp
Olie/smør til stegning


600-800 g rosenkål


Pistou
20 g estragon
50 g bredbladet persille
1 fed hvidløg
0,5 tsk salt
1 dl olivenolie
Skal og saft af 0,5 citron
30 g parmesan (en stor håndfuld fintrevet)