Mandag

Kartoffelmad med ristede løg

Ingredienser

15 min - 4 personer


1 løg
3 spsk hvedemel
½-1 dl olivenolie eller smagsneutral rapsolie til fritering
200 g kogte kartofler
4- 8 salatblade fx Lollo Rossa, hovedsalat, krølsalat eller Lollo Bionda
4 skiver rugbrød
4 tsk mayonnaise
1 potte brøndkarse eller almindelig karse

 


Tirsdag

Kyllingespyd med broccolisalat

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 kyllingbrystfileter
2 tsk tørret timian
1 spsk olivenolie
Salt og peber
1 broccoli
150 g kogte afkølede ris
4 tomater
1 bundt forårsløg
1 håndfuld krydderurter, fx dild, purløg, persille
1 dl cremefraiche
1 spsk mayonnaise
1 tsk grovkornet sennep
Salt og peber 


Onsdag

Lady og Vagabonden

Ingredienser

30 min. - 4 personer


Kødboller

1 lille bundt persille
400 g hakket oksekød max. 8% fedt
2 fed hvidløg
50 g reven parmesanost
Salt og peber

 

Tomatsauce
1 løg
750 g solmodne tomater
1 rød peberfrugt
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
1 lille dåse tomatpure
1 tsk. tørret timian
Salt og peber

 

300 g spaghetti, gerne fuldkorn
parmesanost
1 potte frisk basilikum


Torsdag

Blåbærsalat med ris og peanuts

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


3 dl parboiled løse ris
4½ dl vand
½ tsk salt
½ agurk
3 tomater eller 150 g cherrytomater
300 g spidskål
200 g blåbær
Evt. 2 avocado

Dressing
3-4 spsk citronsaft
3 spsk olie
3 spsk klippet purløg
Salt og peber


Pynt: 4-5 spsk. peanuts

 


Fredag

Ovnbagt spansk kylling

Ingredienser

45 minutter - 4 personer


1 hel kylling 1,4-1,6 kg
3-4 løg
3-4 peberfrugter
1 spsk røget paprika
2-3 fed knust hvidløg
1 spsk friske timianblade eller 4 kviste
¼ kg cherry eller cocktailtomater
75 g Mandler, evt. salte røgede mandler
Persille

Tilbehør: 
Ris eller ovnbagte kartofler