Mandag

Laksesalat

Ingredienser

30 min - 4 personer


200 g grønne bønner
1 lille rødløg
1 spsk limesaft
1 hjertesalat
100 g røde- og 100 g gule cherrytomater
200 g røget laks gerne i et helt filetstykke eller varmrøget laks 

Dressing
2 spsk. tahin eller 2 spsk. sesamfrø, ristet på en tør pande
1 tsk sukker
2 spsk mild sesamolie eller nøddeolie
2 spsk limesaft
1 spsk sojasauce
2 spsk vand
Salt og peber 

Tilbehør: brød eller kogte risnudler.


Tirsdag

Risotto med kylling og blomkål

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


  • 300 g risottoris
  • 1 skalotteløg eller 1 lille alm. løg
  • 20 g smør
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 lille blomkål
  • 300 g kyllingeinderfilet eller brystfilet
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • ½ dl fløde eller mælk
  • Salt og peber
  • Desuden
  • 2 spsk hakket persille
  • 4 spsk friskrevet parmesan
  • 3-4 spsk hakkede mandler

Onsdag

Råkost på italiensk og grillet oksebøf

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 lille blomkål
1 fennikel
50 g hel parmesanost
50 g pinjefrø
1 håndfuld rucola
Reven skal og saft af 1 økologisk citron
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber
4 oksebøffer
Salt og peber

Tilbehør
Kogte kartofler


Torsdag

Sommersprød kyllingesalat

Ingredienser

Ca. 30 min. + kogetid - 4 personer


2 dl bulgur
250 g kyllingebryst uden skind og ben
Bouillon til kogning
1 salathoved fx rød eller grøn egeblad
1 agurk
250 g jordbær
200 g friskbælgede ærter

Dressing
1 dl piskefløde
Saft af ½ citron
1 tsk sukker
Friskkværnet peber


Fredag

Sommergrønt i wok

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 broccoli
1 bundt nye gulerødder
1 lille spidskål
1 -2 spsk. olie til stegning
1 tsk. grøn karrypasta
1 spsk. friskrevet ingefær
1 fed hvidløg
1-2 spsk. fiskesauce
Saft af 1 lime
1 bundt forårsløg
50 g salte peanuts

Tilbehør
200 g nudler og 1 potte frisk koriander eller thai basilikum