Mandag

Hellefisk med jordbærsalsa

Ingredienser

30 min - 4 personer


600 g hellefisk 
1 citron
1 dl hvidvin

Jordbærsalsa
1 agurk
500 g jordbær
2 spsk. sesamfrø
1 håndfuld frisk koriander eller kruspersille

Dressing
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. sesamolie eller rapsolie
Saft af 1 lime
1 tsk. sukker

Tilbehør
Nye kogte kartofler


Tirsdag

Kyllingespyd med broccolisalat

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 kyllingbrystfileter
2 tsk tørret timian
1 spsk olivenolie
Salt og peber
1 broccoli
150 g kogte afkølede ris
4 tomater
1 bundt forårsløg
1 håndfuld krydderurter, fx dild, purløg, persille
1 dl cremefraiche
1 spsk mayonnaise
1 tsk grovkornet sennep
Salt og peber 


Onsdag

Pitabrød med barbecuebøffer og coleslaw

Ingredienser

30 min - 4 pitabrød


400 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
3 spsk barbecuesauce eller 2 spsk tomatketchup og 1 spsk sojasauce
Salt og peber
2 spsk hvedemel
1 spsk olie til stegning

Spidskålscoleslaw
300 g spidskål
200 g gulerødder
1 lille rød peber

Dressing
2 dl græsk yoghurt
2 spsk citronsaft
3/4 tsk salt
Lidt sukker


Torsdag

Filotærte med ricotta, kartoffel og broccoli

Ingredienser

45 minutter - 4 - 6 personer


5 plader filodej
50 g smeltet smør
2 æg
250 g ricotta
Salt og peber
400 g kartoffel i tynde skiver
1 lille bundt Broccoli eller aspargesbroccoli
8-10 salvieblade
50 g friskrevet parmesan


Fredag

Salad chévre chaud med hindbær

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 stk. miniromaine 
1 håndfuld frisée salat
200 g friske hindbær
50 g valnødder

Vinaigrette
1 spsk. vineddike
½ tsk. salt
Friskkværnet peber
1 tsk. grovkornet sennep
2 spsk ekstra jomfru olivenolie

8 skiver flûtes
200 g gedeost i rulle, evt. brieost
Lidt flydende honning