Mandag

Broccolisalat med okseinderlår

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 broccoli
1 bakke babyleaves
1 rødløg
100 g kogte kerner fx byg, spelt eller ris (hvad man har tilovers fra aftenmaden)
1 pakke carpaccio – tynde skiver okseinderlår – ca. 90 g
50 g hel parmesanost

Cæsardressing

1 pasteuriseret æggeblomme
1 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
salt og peber

Tilbehør

Brød


Tirsdag

Couscous salat med kylling og basilikumcreme

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 kyllingebryst fileter uden skind og ben
2 dl couscous
1 squash
1 spsk olivenolie
30 g pinjekerner
1 fed hvidløg
salt og peber
300 g friskbælgede ærter

 

Basilikumcreme
2 dl yoghurt naturel
1 spsk mayonnaise
1 potte frisk basilikum
1 fed hvidløg

Tilbehør

Pitabrød, fladbrød eller tortillas


Onsdag

Fiskefrikadeller med urtecreme og sommergrønt

Ingredienser

30 min - 4 personer


800 g nye kartofler
1 håndfuld babyleave, grøn eller babyleave, rød
1 bakke cherrytomater
1 bundt forårsløg
1-2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber
200 g babyspinat
1 pakke fiskefars, 400 g
Rapsolie til stegning 

Urtecreme
1 håndfuld hakkede krydderurter fx persille, dild, purløg
1 dl cremefraiche 9 %
2 spsk. mayonnaise
Salt og peber


Torsdag

Frillicesalat med hindbær og sukkerbagt skinke

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 frillice/ærtesalat
75 g parma- eller serranoskinke i tynde skiver
1 – 2 tsk sukker

Bær-vinaigrette
2 spsk knuste hindbær
2 spsk hindbæreddike
1 spsk olivenolie
Salt og peber
250 g hindbær
100 g gedefeta

Tilbehør
4 små, lune speltbrød


Fredag

Grillede kødboller og spidskål med sommergear

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Kødboller
400 g magert hakket svinekød
Salt
Masser af sort peber
1 fed hvidløg, revet
1 æg
1 spsk. mel

1/2 dl fintrevet parmesan
Lidt olivenolie

Spidskål
1 spidskål
Lidt olivenolie
Lidt citronsaft
Salt
3 dl friskbælgede ærter
1-2 håndfulde ærteskud