Mandag

Fiskeruller med blomkålspure og ristet blomkål

Ingredienser

30 min - 4 pers


Rødspætteruller
600 g rødspættefileter
salt og peber
2 dl bouillon

Blomkålspure
1 stort blomkål
1-2 dl fløde eller sødmælk
Salt og peber

Ristet blomkål
20 g smør
2 spsk. pinjekerner
Reven skal af 1 ubehandlet citron
1 lille bundt bredbladet persille
25 g parmesanost

Tilbehør
Kogte kartofler


Tirsdag

Blåbærsalat med ris og peanuts

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


3 dl parboiled løse ris
4½ dl vand
½ tsk salt
½ agurk
3 tomater eller 150 g cherrytomater
300 g spidskål
200 g blåbær
Evt. 2 avocado

Dressing
3-4 spsk citronsaft
3 spsk olie
3 spsk klippet purløg
Salt og peber


Pynt: 4-5 spsk. peanuts

 


Onsdag

Åben kyllingesandwich

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


500 g tomater
1 agurk
1 fed hvidløg
1 spsk. rødvinseddike
2 spsk. olivenolie
1 tsk. oregano
Salt og peber
1 bakke babyleaves
2 majskolber
Smør
4 skiver surdejsbrød
Mayonnaise

100 g havregryn
1 tsk. salt
Peber
4 kyllingebryst uden skind og ben
50 g hvedemel
2 æg
Olie til stegning
1 bundt koriander eller basilikum


Torsdag

Quesadillas med salatremix

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g grøntsager*, fx  1 rød peber, 1 broccoli og 1 lille løg
2 majskolber
100 g cheddarost eller anden fast ost
1-2 spsk. jalapenos 
1 spsk. + 4 tsk. olivenolie
salt
4  tortillapandekager

Salat
300 g rødkål el. hvidkål
100 g salat, fx iceberg
200 g gulerødder
1 avocado
2 tomater

Dressing
Revet skal og saft fra 1 lime
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. flydende honning
Salt

* Du kan også bruge gulerod, pastinak, persillerod, porre, rosenkål, blomkål, champignon, fennikel eller squash


Fredag

Kylling i kokosmælk

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


250 g kyllingebrystfilet
1 bakke babyspinat
1 broccoli
4 gulerødder
½ spidskål
1 rød chili
2 stilke citrongræs
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
1 liter grøntsagsbouillon
1 dåse kokosmælk
1 lime
Salt og peber

200 g ris- eller fuldkornsnudler
1 potte thai basilikum eller koriander