Mandag

Asparges i flødesauce med kylling

Ingredienser

60+ min - 4 personer


1 kylling
Salt og peber
1 kg nye kartofler
1 kg asparges, hvide
¼ piskefløde
1 dl vand
2 håndfulde frisk spinat


Tirsdag

Kålsalat med nudler og thaidressing

Ingredienser

30 min - 4 personer


50 g fuldkornsnudler
½ liter vand
½ tsk groft salt

100 g frosne ekstrafine ærter
½ liter kogende vand
25 g sukkerærtespirer
300 g spidskål eller hvidkål
½ agurk i stave (ca. 150 g)

Thaidressing
1 spsk friskpresset limesaft
1 spsk flydende honning
1 spsk japansk sojasauce
2 tsk fiskesovs
2 tsk finthakket rød chilipeber
1 spsk vand
3 spsk sesamfrø 


Onsdag

Fennikel-carpaccio med oksekød

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 fennikel
1 usprøjet citron
1 - 2 spsk olivenolie
2 spsk afdryppede kapers
Salt og peber
250 - 300 g carpaccio
35 g parmesanflager
1 spsk olivenolie
1 bdt dild


Torsdag

Frittata med broccoli og skinke

Ingredienser

30 min - 4 personer


500 g broccoli
2 forårsløg
6 æg
1 dl parmesanost
1 ½ dl fløde 9 %
1 tsk salt
Peber
150 g røget skinke
Olie stegning

Pynt
50 g friskreven parmesanost

Tilbehør
Fuldkornsbrød, tomater gerne gule og røde cherrytomater og oliven.


Fredag

Fiskeburger med spidskål og ærtepesto

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 lille spidskål
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 potte løvstikke eller persille 

8 rødspættefileter
3 spsk. rugmel
Salt og peber
2 spsk. olivenolie

Ærtepesto
200 g friskbælgede ærter
30 g parmesanost
25 g smuttede mandler
1 lille fed hvidløg
½ dl jomfru olivenolie
Salt og peber

4 burgerboller