Mandag

Grøn kartoffelsalat med jordbær

Ingredienser

30 min - 4 personer


600 g nye vaskede kartofler
1 salathoved fx Lollo Rossa eller Frillice
1 bundt asparges
1 agurk
500 g ærter i bælg
250 g jordbær
1 bundt kørvel
½ dl olivenolie
Salt og peber


Tirsdag

Fiskefrikadeller med urtecreme og sommergrønt

Ingredienser

30 min - 4 personer


800 g nye kartofler
1 håndfuld babyleave, grøn eller babyleave, rød
1 bakke cherrytomater
1 bundt forårsløg
1-2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber
200 g babyspinat
1 pakke fiskefars, 400 g
Rapsolie til stegning 

Urtecreme
1 håndfuld hakkede krydderurter fx persille, dild, purløg
1 dl cremefraiche 9 %
2 spsk. mayonnaise
Salt og peber


Onsdag

Kyllingeschnitzel med spicy tomatguacamole

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 kyllingebryster uden skind og ben
50 g hvedemel
2 æg
Ca. 200 g groft rasp
Salt og peber
Olie til stegning

Spicy tomatguacamole
2 modne avokado
1 rød chili
1 fed hvidløg
Saft af 1 citron
½ dl yoghurt naturel
300 g tomater
1 håndfuld frisk koriander eller persille
Salt og peber

Tilbehør
4 skiver rugbrød, salat og frisk koriander eller persille til pynt 


Torsdag

Sommerrisotto med ærter og jordbær

Ingredienser

45 min - 4 personer


1 bundt løg med top
½ sommerhvidkål eller spidskål
12 grønne asparges
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
2 fed hvidløg
3 kvist frisk rosmarin
300 g risottoris
2 dl hvidvin
1,2 liter grønsagsbouillon
200 g friskbælgede ærter
50 g hel parmesanost
Salt og peber
300 g jordbær


Fredag

Mix grill og salat til kød

Ingredienser

30 min - 4 personer


600 g kød uden fedtkant fx kylling, svinekød og oksekød
2 citroner
3 kviste persille
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
2 rødløg 
100 g bakker babyleave, grøn eller babyleave, rød
1 potte kørvel, persille eller basilikum, grøn
200 g bær fx hindbær og eller jordbær
1 galiamelon
75 g fetaost
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike