Mandag

Broccoli-porretærte med mandler

Ingredienser

60+ min - 4 personer


Dej
3 spsk olie
3 spsk vand
1 dl fuldkornshvedemel, grahamsspeltmel eller grahamsmel
150 g hvedemel
1 knsp salt
1 æg

Fyld
250 g broccoli
3 porrer
4 æg
150 g hytteost 4 %
3/4 tsk salt
Peber
100 g reven ost 17 %
50 g mandler

Tilbehør
Fuldkornsflute og grøn salat.


Tirsdag

Fiskeburger med spidskål og ærtepesto

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 lille spidskål
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 potte løvstikke eller persille 

8 rødspættefileter
3 spsk. rugmel
Salt og peber
2 spsk. olivenolie

Ærtepesto
200 g friskbælgede ærter
30 g parmesanost
25 g smuttede mandler
1 lille fed hvidløg
½ dl jomfru olivenolie
Salt og peber

4 burgerboller 


Onsdag

Græsk salat med kartofler og tun

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g små nye kartofler
2 dåser tun
1 agurk
6 tomater
1 rødløg
2 spsk sorte oliven
1 lille håndfuld mynteblade
1 bundt dild
1 tsk oregano
1 spsk rødvinseddike
2 spsk olivenolie
Salt og peber
75 g feta

Tilbehør:  groft brød


Torsdag

Iceberg med thaikrydret svinekød og nudler

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


250 g nudler evt. risnudler
500 g hakket svinekød 4-7%
Lidt olie til stegning
1 spsk grøn thaikarry
1 tsk fintrevet frisk ingefær
1-2 løg fx  banan skalotteløg
Saften fra ½ lime
1 spsk sød chilisauce
1 spsk fiskesauce
1 iceberg med løse blade
1 agurk
1 rød chili
½ dl hakkede cashewnødder

 


Fredag

Grøn kartoffelsalat med sennepsdressing

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 agurk
250 g cherrytomater
100 g baby leaves
1 håndfuld krydderurter fx basilikum, dild, purløg, persille
600 g små kartofler
2 majskolber

1 spsk. vineddike
1 tsk. sennep
1 tsk. flydende honning
3 spsk. olivenolie