Mandag

Broccoli-porretærte med mandler

Ingredienser

60+ min - 4 personer


  • Dej
  • 3 spsk olie
  • 3 spsk vand
  • 1 dl fuldkornshvedemel,
  • grahamsspeltmel eller grahamsmel
  • 150 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 1 æg

 

  • Fyld
  • 250 g broccoli
  • 3 porrer
  • 4 æg
  • 150 g hytteost 4 %
  • 3/4 tsk salt
  • Peber
  • 100 g reven ost 17 %
  • 50 g mandler

 

  • Tilbehør
    Fuldkornsflute og grøn salat.

Tirsdag

Fiskeburger med spidskål og ærtepesto

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 lille spidskål
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 potte løvstikke eller persille 

8 rødspættefileter
3 spsk. rugmel
Salt og peber
2 spsk. olivenolie

Ærtepesto
200 g friskbælgede ærter
30 g parmesanost
25 g smuttede mandler
1 lille fed hvidløg
½ dl jomfru olivenolie
Salt og peber

4 burgerboller 


Onsdag

Græsk salat med kartofler og tun

Ingredienser

45 min - 4 personer


  • 500 g små nye kartofler
  • 2 dåser tun
  • 1 agurk
  • 6 tomater
  • 1 rødløg
  • 2 spsk sorte oliven
  • 1 lille håndfuld mynteblade
  • 1 bundt dild
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 75 g feta

 

  • Tilbehør:  groft brød

Torsdag

Iceberg med thaikrydret svinekød og nudler

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


250 g nudler evt. risnudler
500 g hakket svinekød 4-7%
Lidt olie til stegning
1 spsk grøn thaikarry
1 tsk fintrevet frisk ingefær
1-2 løg fx  banan skalotteløg
Saften fra ½ lime
1 spsk sød chilisauce
1 spsk fiskesauce
1 iceberg med løse blade
1 agurk
1 rød chili
½ dl hakkede cashewnødder

 


Fredag

Grøn kartoffelsalat med sennepsdressing

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 agurk
250 g cherrytomater
100 g baby leaves
1 håndfuld krydderurter fx basilikum, dild, purløg, persille
600 g små kartofler
2 majskolber

1 spsk. vineddike
1 tsk. sennep
1 tsk. flydende honning
3 spsk. olivenolie