Mandag

Butterdejspizza med fetacreme og friske tomater

Ingredienser

30 min - 4 pers


FETACREME

150-200 g feta

2 dl creme fraiche 18%

Fintrevet skal af 1 citron

1-2 tsk citronsaft

Godt med peber

DEJ

250-300 g færdig butterdej fra køledisken

1 æggeblomme

2 tsk vand


TOPPING

850-1000 g smagfulde tomater i forskellige størrelser

2-3 tsk flydende honning

1-2 spsk olivenolie

Flagesalt

Valgfrie grønne krydderurter: f.eks. basilikum, oregano og/eller timian


Tirsdag

Mexicansk salat med krydrede majs

Ingredienser

20 minutter - 2 personer


1 majskolbe
1 spsk olivenolie
½-1 tsk chipotlekrydderi eller paprika gerne røget
150 g kogt eller stegt kyllingekød
¼ agurk
8 cherrytomater eller 2 tomater
100 g spidskål
1 avocado
2-4 tortillaer
1 spsk olivenolie
1 spsk limesaft
Salt og peber
Evt. 1-2 tsk. tørret oregano

Tilbehør
Færdigkøbt salsa eller tacosauce og evt. syltede jalapeno.


Onsdag

Wrap med kylling og rabarberkompot

Ingredienser

45 min - 4 pers


Rabarberkompot
150 g rensede rabarber skåret i små stykker
50 g sukker
korn af ½ stang vanilje

Mormordressing
½  dl piskefløde
Saft af ½ citron
1 tsk. sukker
Peber

500 g kyllingebryst filet uden skind og ben
400 g nye kartofler
12 grønne asparges
1 agurk
1 bundt radiser
1 lille bundt purløg
1 romaine salat
8 fuldkornstorillaer

 


Torsdag

Sommerrisotto med ærter og jordbær

Ingredienser

45 min - 4 personer


1 bundt løg med top
½ sommerhvidkål eller spidskål
12 grønne asparges
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
2 fed hvidløg
3 kvist frisk rosmarin
300 g risottoris
2 dl hvidvin
1,2 liter grønsagsbouillon
200 g friskbælgede ærter
50 g hel parmesanost
Salt og peber
300 g jordbær


Fredag

Grillede kødboller og spidskål med sommergear

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


Kødboller
400 g magert hakket svinekød
Salt
Masser af sort peber
1 fed hvidløg, revet
1 æg
1 spsk. mel

1/2 dl fintrevet parmesan
Lidt olivenolie

Spidskål
1 spidskål
Lidt olivenolie
Lidt citronsaft
Salt
3 dl friskbælgede ærter
1-2 håndfulde ærteskud