Mandag

Kold Avocado-agurkesupppe

Ingredienser

30 min - 4 pers


½ agurk
2 forårsløg
1 fed finthakket hvidløg
½ jalapeño eller en anden grøn, ikke for stærk chili
2 tomater gerne gule, skoldede og flåede
3 avocadoer
4 dl koldt vand
1 spsk æblecidereddike eller limesaft
Salt, peber

Topping
2 tomater
¼ agurk
2 spsk rødløg i små tern
2 spsk limesaft
Frisk koriander eller purløg

Tilbehør: f.eks. ristede, tynde skiver godt brød.


Tirsdag

Romainesalat a la Caesar

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 skiver brød, f.eks. Ciabatta
1 spsk olivenolie.
2 stk kyllingebryst, ca. 350 g
Salt og peber
2 tsk olivenolie.
1 stort Romainesalat eller 2 mindre
2 avocado

Dressing
8 spsk cremefraiche 9%
1 fed knust hvidløg
2 hakkede eller mosede ansjosfileter
5 spsk reven parmesanost
1 lille bdt purløg
1 lille snittet rødløg


Onsdag

Pestokylling med krydrede gulerødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


300 g kyllingebrystfilet
2 spsk. pesto

Krydrede gulerødder
300 g gulerødder
1 spsk. olivenolie
8 blade rosmarin
1 spsk. balsamico-eddike
Lidt salt
Lidt peber

Pynt
10 g persille
10 g feta


Torsdag

Lynstegt iceberg med nudler og rejer

Ingredienser

15 min - 4 personer


250 g risnudler
2 røde peberfrugter
1 rød chili
2 fed hvidløg
evt. 1 stilk citrongræs
1 bdt forårsløg
1 iceberg salathoved
2 spsk olie
1 ds kokosmælk light
Skal og saft af 1 ubehandlet lime
300 g kinarejer, krebsehaler eller jomfruhummerhaler
Salt og peber
Evt. ½ bdt hakket koriande

Tilbehør
4 skiver groft hvedebrød (200 g) og en grøn salat.


Fredag

Grillbøf med jordbærsalsa

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 oksebøffer, f.eks. entrecôte eller Rib eye
2 tsk olivenolie
Salt og peber

Jordbærsalsa
250 g nippede jordbær
Kødet af ¼ cantaloupemelon, evt anden melon
¼ fintsnittet rødløg eller 2 snittede forårsløg
1 spsk fintreven skal af ubehandlet appelsin
2-3 spsk appelsinsaft
1 spsk olivenolie
Lidt frisk basilikum, grøn
2 tsk flydende honning
Salt og peber