Mandag

Frokostsalat med rucola og roastbeef

Ingredienser

15 min - 4 personer


450 g kogte, kolde pillede aspargeskartofler
75 - 100 g rucola
1 rødløg i tynde både
2 – 3 spsk afdryppede kapers
350 g tomater i kvarte
35 g små, sorte oliven
250 – 300 g roastbeef i skiver

Wasabi-mayo
1½ dl majonaise light
2 – 3 tsk wasabi
Salt, evt peber og limesaft


Tirsdag

Mix grill og salat til kød

Ingredienser

30 min - 4 personer


600 g kød uden fedtkant fx kylling, svinekød og oksekød
2 citroner
3 kviste persille
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
2 rødløg 
100 g bakker babyleave, grøn eller babyleave, rød
1 potte kørvel, persille eller basilikum, grøn
200 g bær fx hindbær og eller jordbær
1 galiamelon
75 g fetaost
2 spsk olivenolie
1 spsk balsamicoeddike


Onsdag

Pasta med broccoli, bacon og bagte tomater

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


300 g cherry- eller cocktailtomater
4 spsk olivenolie
2 tsk frisk timian eller tørret oregano
Salt og peber
100 g bacon i skiver
300 g pasta f.eks. sommerfugle eller bånd
500 g broccoli
2 dl friske basilikumblade
1 dl friskreven parmesanost


Torsdag

Thaimarinerede agurker med rejer

Ingredienser

30 min - 4 personer


2 agurker
1 frisk rød chili
2 fed hvidløg
Saft af 4 limefrugter (1 dl)
2 spsk fiskesauce
2 spsk sukker
1 spsk rapsolie
350 g store rejer uden skal
1 håndfuld koriander

Tilbehør
Kogte jasminris (4 dl rå ris)
1 bundt forårsløg
1 bundt asparges, grønne 500 g


Fredag

Sæsons ultimative hotdog

Ingredienser

30 min - 4 personer


Lynsyltet agurkesalat
2 tsk sennepsfrø
1 dl vand 
1 dl eddike evt. æbleeddike
1 dl sukker
½ tsk salt
1 agurk i papirstynde skiver

Bløde løg
450 g små rødløg 
1 spsk rapsolie
2 flutes (ca. 260 g i alt)

4 pølser
8 salatblade
Sennep og ketchup