Mandag

Aspargessuppe med karrykylling

Ingredienser

45 min - 4 personer


500 g asparges, grønne
2 løg
1 tsk smør eller olie
2 dl tør hvidvin
8 dl hønsebouillon eller optøet hønsesuppe fra frost
2 dl fløde 9 %
2 tsk majsstivelse
1-2 tsk citronsaft
S
alt, peber
2 spsk hakket persille
500 g kyllingebrystfilet
1-1½ spsk gul currypaste
1 spsk olie
2 spsk hakkede peanuts
12 spyd
Salt

Tilbehør
Flute


Tirsdag

Tomatsalsa med kødspid

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 klassiske runde tomater
1 fed hvidløg
1 lille rødløg
1 spsk. olivenolie
4 blade basilikum, grøn
1/4 tsk. paprika
1/4 tsk. salt og lidt peber
350 g hakket oksekød 9-12 %
1 fed hvidløg
1/4 tsk. spidskommen
½ tsk. salt og lidt peber
½ snackpeber
1 spsk. vand
8 træspid


Onsdag

Bahn Mi

Ingredienser

45 min - 2 stk


Lynsyltet agurk:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl eddike
  • ½-1 rød chili, i tynde skiver
  • 3 skoleagurker
  • 1-2 tsk. ristet sesamfrø

Kylling:

  • 1-2 kyllingebryster
  • lidt olie til stegning
  • 1-2 tsk. chilisauce
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • salt

Desuden:

  • 2 gode flutes
  • mayonnaise
  • 1-2 gulerødder, i tynde strimler (julienne)
  • 200 g grønne asparges, snittede
  • koriander, groft plukket
    spirer
  • evt. 1 chili, i tynde skiver limebåde

Torsdag

Wraps med grøntsagsfyld

Ingredienser

30 min - 4 stk


Peberrodscreme
4 spsk mayonnaise
1 dl drænet yoghurt
1 tsk sød sennep
2 spsk fintrevet peberrod
Salt og peber
4 tyrkiske flade brød

Grøntsagsfyld
1 agurk
1 bundt asparges, grønne
2 avokado
1 spsk citronsaft
8 salatblade
1 finthakket forårsløg
8 radiser
1 håndfuld rucola


Fredag

Grillet burger med peberfrugt og halloumi

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 boller

1 pakke halloumi

2 store rød peberfrugt

1 stort løg

1 bøtte pesto (eller lav en selv med persille, hvidløg, mandler, ost og olie)

250 g blandet salat

2 spsk mayo