Mandag

Oksekødssuppe med squash

Ingredienser

30 min - 4 pers


2 store oksebøffer uden fedtkant
4 gulerødder
1 porre
1 bundt forårsløg
200 g hvidkål
200 g rosenkål
1 rød chili
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk. ingefær
2 spsk. grøn karrypasta
1 ½ liter grøntsagsbouillon
2 spsk. limesaft
1 spsk. fiskesauce
1 squash


Tirsdag

Pasta med rucola-pesto og varmrøget laks

Ingredienser

30 min - 4 personer


Rucola-pesto med peberfrugt
1 udkernet, rød peberfrugt
50 g rucola (ca ½ bakke)
½ dl ristede pinjekerner
1 spsk reven skal af ubehandlet citron
1 fed knust hvidløg
2 spsk varmt vand
½ dl olivenolie 
350 g penne eller anden pasta
300 g varmrøget laks
Persille


Onsdag

Græsk salat med kartofler og tun

Ingredienser

45 min - 4 personer


  • 500 g små nye kartofler
  • 2 dåser tun
  • 1 agurk
  • 6 tomater
  • 1 rødløg
  • 2 spsk sorte oliven
  • 1 lille håndfuld mynteblade
  • 1 bundt dild
  • 1 tsk oregano
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 75 g feta

 

  • Tilbehør:  groft brød

Torsdag

Pitabrød med oksekød og tzatziki

Ingredienser

30 min - 4 personer


Tzaziki
4 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 agurk
1 tsk fint salt

300 g oksekød i strimler 
1 spsk olivenolie
2 tsk kebabkrydderi

1 salathoved fx iceberg, romainesalat, krølsalat eller friseesalat
1 agurk
4 tomater
1 løg
8 pitabrød


Fredag

Kyllingeburger med agurkesalat

Ingredienser

30 min - 4 personer


4 kyllingebryst uden skind og ben
2 spsk. olivenolie
salt og peber
1 bakke babyleaves

Agurkesalat
1 agurk
1 rødløg
1 bundt frisk koriander 

Peanutsauce
100 g peanutbutter
1 dl kokosmælk
2 spsk. sojasauce

4 burgerboller