Mandag

Fiskesuppe med babyspinat

Ingredienser

30 min - 4 personer


250 g nudler
1 rød chili
2-4 fed hvidløg
evt. 1 stilk citrongræs
1 spsk frisk ingefær
2 gulerødder
1 bdt forårsløg
2 spsk olie
1½ l fiskefond
400 g fast hvid fisk, fx lyssej eller torsk
500 g babyspinat
S
alt og peber

Tilbehør
4 skiver groft hvedebrød, 200 g.


Tirsdag

Pitabrød med barbecuebøffer og coleslaw

Ingredienser

30 min - 4 pitabrød


400 g hakket oksekød maks. 10 % fedt
3 spsk barbecuesauce eller 2 spsk tomatketchup og 1 spsk sojasauce
Salt og peber
2 spsk hvedemel
1 spsk olie til stegning

Spidskålscoleslaw
300 g spidskål
200 g gulerødder
1 lille rød peber

Dressing
2 dl græsk yoghurt
2 spsk citronsaft
3/4 tsk salt
Lidt sukker


Onsdag

Spinatsalat med linser og cherrytomater

Ingredienser

30 min - 4 personer


125 g små, grønne linser
125 g daggammelt brød
2 tsk olie
250 g cherrytomater skåret i halve
75 g babyspinat
1 fintsnittet rødløg
2 tsk olivenolie
Salt og peber
75 g blå ost, mild gedeost eller feta

Tilbehør
200 g små stykker stegt kyllingeinderfilet


Torsdag

Frikadeller med gulerødder

Ingredienser

30 min - 4 personer


1 løg
500 g hakket kalv og flæsk
1 fed hvidløg
1 æg
1 dl dansk vand
3 spsk hvedemel
Salt og peber
150 g groftrevne gulerødder
Smør og olivenolie til stegning


Fredag

Sæsons ultimative burger

Ingredienser

30 min - 4 personer


Avocadocreme
2 modne avocados
2 spsk frisk citronsaft
Salt og peber

Tomatsalsa
5 tomater
1 rødløg
1 rød chili
1½ dl tomatketchup
100 g fintsnittet salat eller spæde salatblad
100 g fintsnittet spidskål
400 g oksekød, max. 10 % fedt
4 skiver ost
4 burgerboller
½ agurk i skiver