Mandag

Fiskefrikadeller med urtecreme og grønt

Ingredienser

30 min - 4 personer


800 g kartofler
1 håndfuld babyleave, grøn eller babyleave, rød
1 bakke cherrytomater
1 bundt forårsløg
1-2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber
200 g babyspinat
1 pakke fiskefars, 400 g
Rapsolie til stegning 

Urtecreme
1 håndfuld hakkede krydderurter fx persille, dild, purløg
1 dl cremefraiche 9 %
2 spsk. mayonnaise
Salt og peber


Tirsdag

Farserede tomater med lammekød

Ingredienser

45 min - 4 personer


6 almindelige tomater
400 g hakket lammekød
2 hakkede løg
2 spsk hakket persille
50 g mel
50 g smuttede, grofthakkede mandler
1- 1½ tsk salt
Peber

Sauce
Halvdelen af fyldet fra tomaterne
2 spsk koncentreret tomatpure
2½ dl piskefløde
Salt, peber, paprika og chili efter smag


Onsdag

Pasta med kylling i svøb og bagte tomater

Ingredienser

45 min - 4 personer


4 stykker kyllingebryst
Salt og peber
4 skiver parmaskinke
4 grillspyd
1 spsk. olivenolie

2 rødløg
300 g tomater
1 spsk. olivenolie
Salt og peber

300 g pasta
1 bundt persille
2 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
Parmesanost
1 lille potte frisk basilikum


Torsdag

Pitabrød med oksekød og tzatziki

Ingredienser

30 min - 4 personer


Tzaziki
4 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 agurk
1 tsk fint salt

300 g oksekød i strimler 
1 spsk olivenolie
2 tsk kebabkrydderi

1 salathoved fx iceberg, romainesalat, krølsalat eller friseesalat
1 agurk
4 tomater
1 løg
8 pitabrød


Fredag

Pizza med skinke og tomater

Ingredienser

60+ min - 4 personer


Dej
25 g gær
3 1/4 dl vand
1 tsk salt
180 g fuldkornsdurummel, grahamsspeltmel eller grahamsmel
Ca. 300 g hvedemel gerne pizzamel

Fyld
2 løg
2 gulerødder
1 ds. flåede, hakkede tomater
1-2 fed hvidløg
Salt og peber
1 squash
20 cherrytomater
100 g røget skinke
150 g reven mild ost 17 %
2 tsk oregano
1 spsk olivenolie

Tilbehør
Grønsagsstænger f.eks. gulerødder, agurk og bladselleri.