Mandag

Friske forårsruller med glaskål, spicy kylling og dip

Ingredienser

+60 min - 4 personer


1-2 pk rispapir

350 g kylling inderfilet, skåret ud i mindre stykker

1 spsk olie

1-2 spsk sød chili sauce

2 tsk allround krydderi

2 små eller 1 stort glaskål

2 gulerødder

2 forårsløg

1 rødløg

4 hjertesalat

Lidt hakkede cashewnødder, peanuts eller sesamfrø (kan udelades)

Dip:

0.5 dl riseddike

2 spsk soya

2 spsk vand

2 spsk ahornsirup

1 hvidløgsfed, knust

1 lime, saften fra

1 tsk røde chiliflager (kan udelades)


Tirsdag

Grøn simregryde

Ingredienser

+60 min - 4 pers


6 små skalotteløg

1 kg rodfrugter, f.eks. gulerod, pastinak, persillerod og beder

1 lille hokkaido eller butternut squash, ca. ½ kg

Lidt olivenolie

1 kvist rosmarin

4 dl færdigblandet grønsagsbouillon

200 g champignon

1 squash

300 g cherrytomater

Salt og peber

50 g oliven

1 spsk. ristede pinjekerner

Lidt hakket persille


Onsdag

Grøntsagsfrikadeller

Ingredienser

45 min - 12 stk


250 g hakket kalv og flæsk
3 store gulerødder, skrællede og revne
1-­2 dl finthakket kål, fx hvidkål eller spidskål
Lidt salt
1-­2 æg
Ca. 1 dl vand eller mælk
Ca. 1 dl mel
Olie eller flydende margarine til stegning


Torsdag

Cremet thaisuppe med gulerod, sød kartoffel og æble

Ingredienser

30 minutter - 4 personer


1 spsk olie fx kokosolie
2 tsk rød thaikarry
1 hakket løg
2 skiver skrællet ingefær
250 g gulerødder i skiver
125 g sød kartoffel i tern
2 æbler
1 lille dåse kokosmælk, 160 ml
½ liter bouillon
1 lime
Salt og peber

Topping: snittet chili, kokoschips og koriander

 


Fredag

Burger med selleri og gulerodsslaw

Ingredienser

+60 min - 4 personer


1 stort knoldselleri

2 spsk mel

2 æg, sammenpisket

3 dl pankorasp

Salt og peber

2 spsk olie

4 burgerboller

4 stk hjertesalat

3 spsk mayonnaise

2 gulerødder

1 lille bdt bredbladet persille

1 lille hvidløgsfed

Salt og peber

Ketchup

Syltede agurker

1 lille rødløg