Mandag

Nudelsuppe med svampe, bønnespirer og purløg

Ingredienser

30 min - 4 personer


400 g blandede svampe, her kejserhatte og brune champignon

1-2 spsk neutral olie

0,25 tsk salt

 

Bouillon

4 æg

1,5 L grøntsagsbouillon, evt. hjemmelavet. Se opskrift her.

300 g ægnudler

ca. 2-3 spsk fiskesauce

 

Topping

150 g bønnespirer

1-2 lime

1 bundt purløg

Chili flakes


Tirsdag

Tomattærte med feta og rosmarin

Ingredienser

+60 min - 4 pers


  • Mørdej
  • 120 g hvedemel
  • 60 g groft speltmel
  • 1/2 tsk. salt
  • 120 g smør
  • Ca. 3 spsk. koldt vand  

 

  • Fyld
  • 1 kugle frisk mozarella
  • 100 g frisk babyspinat
  • 250 g tomater
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 1 rødløg
  • 100 g fetaost
  • Olivenolie
  • Salt og peber

 

  • Tilbehør
  • 1 bakke babyleaves
  • ½ agurk
  • 1 bundt radiser
  • Evt. groft brød

Onsdag

Pasta med pesto og stegte cherrytomater

Ingredienser

15 min - 4 personer


500 g frisk pasta

1 glas pesto

1 spsk olivenolie

500 g cherrytomat

2 løg

2 tsk herbes de provence (eller frisk timian, rosmarin, basilikum)

Salt og peber

100 g rucola, skyllet

Parmesanost/fetaost eller anden ynglingsost


Torsdag

Frittata fantastico

Ingredienser

30 minutter - 4 pers


Fritatta
1 løg
12 grønne asparges
6 æg
70 g parmesanost eller anden fast ost
1 dl fløde
Salt og peber
1 spsk. olivenolie
100 g bacon i tern
1 fed hvidløg
200 g cherrytomater

Gnavegrønt
1 agurk
8 små gulerødder
1 bundt radiser
1 bakke cherrytomater

Tilbehør
Rugbrød


Fredag

Pitabrød med oksekød og tzatziki

Ingredienser

30 min - 4 personer


Tzaziki
4 dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
1 agurk
1 tsk fint salt

300 g oksekød i strimler 
1 spsk olivenolie
2 tsk kebabkrydderi

1 salathoved fx iceberg, romainesalat, krølsalat eller friseesalat
1 agurk
4 tomater
1 løg
8 pitabrød