Mandag

Bløde løg med spejlæg, brændte tomater og løgtop

Ingredienser

30 min - 4 personer


6 nye løg med top
15 g smør
5 timiankviste
Salt og friskkværnet peber
1 usprøjtet citron
20 små tomater
½ dl ekstra jomfruolivenolie
4 æg
1 potte tallerkensmækker


Tirsdag

Den spirende suppe

Ingredienser

45 min - 6-8 personer


2 fed hvidløg
2 spsk finthakket frisk ingefær
3 spsk sort chilipasta
1 citrongræs i store stykker
1 tsk sambal oelek
450 g kyllingefilet i strimler
2 store håndfulde fine haricot verts
3 forårsløg eller en porre
1 løg
1 rød peber
1½ liter kyllingebouillon
10 cherrytomater
3 spsk finthakket frisk koriander
250 g mellemtykke æggenudler

Pynt
100 g bønnespirer. 2 spsk grofthakket frisk koriander (eller fintsnittet babyspinat)
Evt. en håndfuld grofthakkede letristede, usaltede cashewnødder


Onsdag

Steak salad med tomater og sprøde brødkrummer

Ingredienser

30 min - 4 personer


Brødkrummer
300 g hvedebrød uden kerner og skorpe
½ dl olivenolie
Flagesalt

4 oksebøffer
2 hjertesalat
500 g cocktailtomater
1 løg
100 g fetaost

Dressing
1 spsk vineddike
3 spsk olivenolie
1 spsk sød sennep
2 tsk flydende honning
1 bundt purløg


Torsdag

Chantenay gulerødder med urter og ingefærstegt kyllingebryst

Ingredienser

30 min - 4 personer


300 g chantenay gulerødder
2 spsk olie
1 stort løg
1 lille bundt bredbladet persille
4 stk kyllingebryst
1 spsk fintrevet, frisk ingefær
2 fed hvidløg, revet eller presset
8 træspyd
100 g feta
2 dl creme fraiche 18%
Salt, peber og citron


Fredag

Farveglad rissalat med kylling

Ingredienser

30 min - 4 pers


Rissalat
2 kyllingebrystfileter uden skind og ben
3 dl bouillon
1 broccoli
½ iceberg
1 agurk
4 gulerødder
2 majskolber
200 g kogte ris fx vilde ris eller sorte fuldkornsris

Karrycreme
2 dl yoghurt naturel
2 spsk. olivenolie
2 tsk. karry
1 fed presset hvidløg
Salt og peber